2 entry daha
  • uzak durulası hastanedir.

    dün sabah feci bulanık bir görüşle uyandım, çizgiler iç içe geçiyor, ışıklar gözümde dağılıyordu. ailede göz tansiyonu olduğundan acilen göz doktoruna gitmek istedim. fakat günlerden cumartesiydi, ama benim durumum da pazartesiyi beklemeyebilirdi. bu nedenle sabah dokuzda özel yalova hastanesini aradım ve aramızda şöyle bir konuşma geçti:

    - hanımefendi yalnızca 9.45 ve 12.45 randevusu var.
    - 9.45'e yetişemem, çınarcık'tan geleceğim, 12.45 olsun.
    - aaa, 12.45 de şimdi doldu.
    - peki başka bir saat olsa.
    - başka saatimiz yok hanımefendi.
    - iyi de, benimki acil durum, pazartesiyi beklemez.
    - o zaman doktorun sekreterini arayıp sizi araya almasını isteyin.
    - yani ben mi arayıp rica edeyim (normalde istanbul'da kendileri ararlar).
    - (görevli sinirlenerek terslenir) evet hanımefendi, vereyim numarayı arayın diyorum işte!

    bu noktada telefonu suratına kapatıp (bkz: özel atakent hastanesi)'ni aradım ama onlar da "on beş gün boyunca randevu veremeyiz" dedi.

    ardından alo 182'yi arayıp devlet hastanesine gitmek istedim ama aynı güne randevu alamadım. bana acil durumda bile hafta sonu hastanede göz doktoru bulunmadığını ve ancak acildeki pratisyen doktorun gerekli görürse evden doktoru çağırabileceğini söylediler. bu sistemin çalışacağına hiç aklım ermediğinden kalkıp acilen istanbul'da bir özel hastaneye gittim ve bir kolumu bırakıp döndüm.

    neyse ki sorunum göz tansiyonu değilmiş, ateşim varmış ve şekerim yükseldiğinden görüşüm bozulmuş. keşke yalova'da basitçe bir göz tansiyonu ölçümü yaptırıp bu kadar para ve zaman harcamak zorunda kalmasaydım.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap