• bugün if istanbul 2018'de izlemiş olduğum, yönetmenlik koltuğunda paul mcguigan'ın bulunduğu, başrollerinde annette bening ve jamie bell'in bulunduğu 2017 yapımı film.

    ''peter turner''ın anılarından uyarlanan filmde 26 yaşındaki peter turner ve 55 yaşındaki oscar ödüllü gloria grahame'ın eğlenceli ve tutkulu aşk hikayesi anlatılmaktadır. efsanevi femme fatale star ve onun genç aşığı hakkında eğlenceli bir aşk hikayesi gibi başlayan film, bir anda çok daha derin ve ikisinin de hayatları hakkında sınandıkları bir ilişkiye dönüşür. ''gloria'', ''turner''ın enerjisiyle teselli bulur, hayata tutunur.

    film, 70'li yılların renkli ve aynı zamanda sade bir portresini ortaya koyuyor. ''annette benning'' ve ''jamie bell''in yakaladıkları kimya ve muazzam performansları ise göz alıyor. daha önceden ismini duymadığım bu gibi ünlü kişilerin biyografik filmlerini izlemeyi seven biri olarak filmden son derece keyif aldığımı söyleyebilirim. eğlenceli başlayan film, ilerleyen dakikalarda bambaşka yöne evrilince hikayenin ardındaki dram kısmı da ortaya çıkmış oldu. filmde son derece beğenmiş olduğum iki şey vardı. bunlardan ilki filmdeki sahnelerin bir kısmında kullanılan flashback geçişlerinin yaratıcı olmasıydı. zamanın çok yumuşak bir şekilde değişmesi ve bir yıl önce, iki yıl sonra gibi seyirciyi saf yerine koyan yazıların olmayışı filme ayrı bir hava katmış adeta. ikinci olarak da filmdeki bazı sahnelerin filmde tekrardan ama farklı açılardan ve diğer karakterin bakış açısı ile verilmesiydi. olaya farklı yön ve duygulardan bakmak amacıyla bu tür tekniğin kullanılması da bana kalırsa çok hoştu.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap