5 entry daha
  • son edit: ben bırakalı uzun zaman olsa da artık amatem tarafından karşılanmadığını öğrendim. çok fazla insan sayesinde bırakıyordu. üzücü.

    opioid reseptörlerine bağlanarak onları antagonize eden, yüksek miktarlarda endorfin salgılanmasına sebep olan eroin, metadon, pethidine gibi maddelerin öfori etkisini tamamen yitirmesine neden olan etken madde.

    eroinin karaciğerde parçalanıp morfine dönüşmesinin ardından bağlandığı mu reseptörlerini işgal eder ve moleküllerin o noktalara bağlanıp aktifleşmesini engeller. ticari olarak hap, iğne ve implant formları mevcuttur. ülkemizde yakın zamana dek sadece özel hastanelerde bulunan implant formu sigorta tarafından büyük kısmı ödenerek amatem bünyesine de dahil edilmiş, fiyat farkı 340 lira olarak belirlenmiştir. yurt dışından(rusya) temin edilir.

    iğne formu(intramuscular) ülkemizde onay almamış olmakla beraber hap formu ethylex ticari adıyla satıştadır. keza implant formu da “naltrexone hydrocloride pellet” ticari adıyla piyasaya girmiştir. uzman doktor raporuna tabiidir.

    implant formu deri altına yapılan küçük bir kesi ile 10 dakika süren bir işlemle yerleştirilir. operasyonun ön şartı idrarda opiyat türevlerinin negatif çıkmasıdır. aksi halde naltrexone verildiğinde reseptörler etken madde tarafından işgal edilip ani bir yoksunluk sendromu ile baş başa kalınacaktır.(ölümcül tehlike)

    endorfin reseptörlerini onarması, madde kullanımından önceki haline getirmesi; craving de denen aş erme durumunu büyük ölçüde yok etmesi ve öfori etkisini yok ederek bağımlıyı öğrenilmiş bir çaresizliğe sürüklemesi naltrexone’u en iyi eroin bağımlılığı destekleyicisi yapar.

    ülkemizdeki büyük bir açığı kapatan amatem’in yapması gereken son bir şey, pellet taktıracak kadar temiz kalamayanlar için onay alması gereken son bir ilaç kaldı. daha temiz sokaklar8 için; (bkz: metadon)

    edit: fiyatı 460 lira oldu. daha doğrusu 73 euro'nun güncel kura göre karşılığı. ayrıca fazlaca alerji yapan implant, diğer bir firmadan alınan daha sağlıklı olanla değişti. ve son olarak da metadon da bir çözüm olsa da nervium gibi anksiyolitik ve sedatif etkili ilaçlar daha kalıcı çözümler sağlıyor zannımca. arz ederim

    edit2: henüz sgk kapsamına alınmasa da iğne formu da 3 haftadır türkiye'de bulunmaktadır. önemli bir haber çünkü implant vücudu delik deşik ediyor...
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap