2 entry daha
  • benim bu. bu başlığa denk gelmeseydim guta'da yaşananlarla ilgili birşey yazmazdım. ama madem yazar arkadaş illa ki bir çift söz söylemizi istiyor, buyur bakalım. hoşuna gitmeyebilir ama.

    adını sıfatını unuttuğum allah var ya hani bahsetmişsin, guta'da çocuklar ölüyorsa allah yüzünden ölüyor bunun farkında mısın ilk olarak? suriye iç savaşı niçin ortaya çıktı? arkaplanından bahsetmiyorum, genel olarak baktığında olay ne? "benim tapınma biçimim doğru seninki yanlış, bu yüzden seni öldürmekte haklıyım". işin özeti bu az çok. benim tanrım seninkinden daha feyizli, senin benim tanrımın dünyasında yaşamaya hakkın yok...

    katliamlara bakıp imana gelebilen kişiye saygı duyarım, ben bu olanlara baktıkça bu metafizik olguların gerçek olmadığına hiç olmadığım kadar emin olabiliyorum. neyse konumuz bu değil.

    guta'da ki çocuklar pis bir oyuna alet edildiler. bazıları bütün dünyaya "bakın esad kimyasal silah kullanıyor" diye duyurabilmek için o çocukların canına kıydı. amaçları belli, suriye'yi dünyanın gözünde müdahale edilmesi gereken bir yer haline getirmek. böylece tıpkı kaddafi-libya gibi esad-suriye'yi de batırabilecekler. mesela libya çok güzel bir örnek. libya da çocuklar üzerinde kimyasal silah kullandıydı dediler, fransız jetleri pek güzel başka libyalı çocukların üzerine füzeleri yağdırdılar. kaddafi dönemi halka yatırım için kullanılan petrol kuyuları şu an fransız total'in akaryakıtı olarak dünyaya servis ediliyor. libyalılar da baktılar ki iç savaş çok tuttu, ilki kesmeyince ikincisine başladılar, daha fazla çocuğu öldürüyorlar. ironiktir ki öldürenin de ölenin de ağzından aynı kelimeler dökülüyor ama, "tanrı büyüktür".

    günümüzde devam eden 4 büyük savaş/silahlı çatışma vardır. bunlardan biri afganistan'da, biri ırak'ta, biri suriye'de ve sonuncusu şaşırtıcı bir şekilde ortadoğu-batı asya'da değil meksika'da, uyuşturucu kartellerinin vahşetleri var. peki sayın guta'da ki çocuklar için sesini çıkaran ekşici, meksika'da kaç tane çocuk ölüyor her yıl? bir kez olsun onlar için sesini çıkardın mı? hayır mı, neden? onlar müslüman değil diye umursamıyor musun yoksa? e peki bu ikiyüzlülük değil mi?

    keza hemen yanıbaşımızda afrika denilen devasa bir kıta var. onlarca savaşın sürdüğü, her yıl onbinlerce guta'nın yaşandığı bir afrika.. kimisi din kardeşin, kimisi değil.. afrika için duyar kastın mı peki? neymiş, çeşitli vakıflar varmış, onlara bağış yapılsınmış. ne gibi, bunun gibi mi? afrika'da her yıl binlerce çocuk sırf açlıktan, onbinlercesi savaştan ölürken afrika'ya kitap göndermek gibi mi mesela? bağış ne işe yarayacak, en fazla daha çok mermi olarak devam eden savaşa dahil olur.

    hele bir de afganistan savaşı var ki... taliban ve el-kaide kaç tane guta'ya vesile oldu afganistan'da. yine ölen de öldüren de aynı deitenin büyüklüğünü ağızlarından düşürmezler tabi, dinlerinden güç alıp katliamlara devam ederler.

    guta'ya sesimi çıkarmıyorum ben, bu başlığı görmeseydim de böyle bir entryi hiç yazmazdım. filistin'i de umursamıyorum. arakan'ı da umursamıyorum. çünkü dünyada o kadar çatışma, vahşet ve katliam oluyor ki, hangi birini umursayacaksın? hangi birini engelleyeceksin? oturduğun yerden bağış yaparak, iki satır yazı yazarak ne elde etmiş olacaksın? bir etkin olabilecek mi? bir etkin olmasını istiyorsan, birşeyler yapmak istiyorsan git oraya, savaşmak istediğini söyle zaten bütün teçhizatı sana sağlarlar. git militan ol çatışmaya katıl o zaman.

    ama buradan sanki kendin dünyadaki bütün vahşetleri umursuyor ve engellemeye çalışıyormuş gibi, bir tanesine kafayı taktığın için insanları ikiyüzlülükle suçlama. çünkü en azından benim gibiler kendimizi kandırmıyoruz, olanların farkındayız, elimizden birşey gelmiyor. yapabileceğim birşey yok, ve açıkcası benim sorunum değil. sen bu kadar umursuyorsan yapabileceklerin belli, git ve savaşa katıl. ama kıçının üstünde oturduğun yerden iki satır yazı yazdın diye "hepiniz ikiyüzlüsünüz, umursamıyorsunuz çünkü müslümanlar onlar :((" diye ağlama. hangi dinden olduklarının benim için bir önemi yok, senin için var. sırf kimisiyle din kardeşisin diye bazı katliamlara diğerlerinden daha çok dikkat gösteren sensin, ortada bir ikiyüzlülük varsa bu da senin ikiyüzlülüğündür. ben dinlerinden bağımsız olarak bütün katliamları ve vahşetleri umursamamayı tercih ediyorum.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap