3 entry daha
  • almanya'nin nasyonel sosyalizmden kurtuldugu gundur, demek istiyor bu deli gonul ama son zamanlarda bitleri iyice kanlanan eski ve yeni fasistlerin bu pazar gunu brandenburg tor'da yapacaklari yuruyusu dusununce insanin elleri terliyor, basi donuyor.
    8 mayis 2005 gunu, neo-naziler npd onderliginde 60 yildan beri belki de ilk defa bu kadar guclu bir bicimde mitte'ye inecekler. brandenburg kapisinin icinden gececekler. alman dostlarimiz aylar oncesinden prenzlauerberg'i "8 mai- neo-nazi frei tag" posterleriyle donatmaya basladilar. 1 mayis'ta kreuzberg'deki turkiyeli yoldaslarimiz 2 gun surecek mucadeleye katilim cagrisinda bulundular. gocmen orgutleri, sol partiler, otonomlar, punklar haftalardir pazar gunune hazirlaniyorlar. biz de bos durmuyoruz herhalde: bizim kaspar'la markus'a dilimiz dondugunce fasizme kayan mahir cayan'i anlatmaya calisiyoruz, carolina ile beraber kurdugumuz enternasyonel koroya "yurdumuza fasist dolmus, vurun kardaslar vurun" turkusunu ogretiyoruz. bizim sandinista'nin deyimiyle bir nevi anarkolasiyoruz, bir nevi sendikalasiyoruz yani.
    moda tabirle soylersek, sozlukteki npd sempatigi yazarlar pazar gunu hani olur da, bir friedrichshain, ne bileyim bir unter den linden havasi almak isterlerse sasirmasinlar. shahira, abdul, mustafa, chris, marika ve raphael kolektif-sportif el hareketi calismalarina coktan basladilar bile .
    tamam mi cocolar? makas aldim o tombul yanaklardan.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap