16 entry daha
  • çok konuşulan ama onca pr'a, tanıtıma vs rağmen sağlam bir hasılat elde edemeyip gişede batan film. hakikaten millet neden izlemedi ki? michelle williams için üzüldüm batmasına. çünkü filmin başrolünü üstleniyor mark wahlberg'le birlikte. filmin batması ona başrollerin gelmemesine neden olabilir. halbuki çok da yetenekli, enfes bir aktris, onu birilerinin sevgilisi-eşi rollerinde daha fazla harcamamak gerek. bir de kafama takılan bir diğer şey: acaba ridley scott, kevin spacey'li sahneleri çöpe atmasaydı, yani yola spacey'le devam etseydi film gene de batar mıydı? woody allen'ın filmi wonder wheel tepkilerden etkilenmiş ve batmıştı. sanırım all the money de batardı.

    neyse. döneyim filme. ne yazık ki tempo sorunları mevcut. ben 2 saati keyifle izledim, ama yer yer tempo düşüyor, milyarder john paul getty'nin olmadığı sekanslar, olduğu sekanslar kadar etkileyici değil. film en çok bu cimri piçin olduğu anlarda heyecanlandırıyor; çünkü bunca zenginliğine rağmen bu denli cimri oluşu, her şeyi soğukkanlılıkla karşılaması insanı hayret ettiriyor. adam gerçekte de öyle cimri ki senariste fazla iş düşmüyor, senaristin karakteri ilginç kılmak için ekstra efor sarf etmesi gerekmiyor. bu arada dariusz wolski'nin mükemmel görüntü yönetmenliği de, daniel pemberton'ın kaliteli besteleri de, oyunculuklar da övgüyü hak ediyorlar. ama en büyük övgüyü scott hak ediyor. spacey'nin taciz haberlerinden sonra filmdeki spacey'li sahneleri 15 günde tekrar çekmesi, filmi vizyona yetiştirebilmesi beni halen şaşırtıyor, ki adamın 80 yaşında olduğunun da altını çizmek lazım. ben bu genç yaşta pek çok şeye üşenirken adam 80 yaşında londra ve roma'da filmin sahnelerini baştan çekip kurgulayıp filmi vizyona yetiştirebilmişti. helal olsun. tabii plummer bir ay önce aldığı rolde döktürmeyi başarmış. usta oyunculuk budur dedirtiyor. enfes performans için rolü bir yıl önce alman gerekmiyor, çat kapı rol geldiğinde de işinin ehliysen döktürürsün. plummer sette sadece 9 gün kalmış bu arada. 9 günde oscar ve altın küre adaylığı... muazzam.

    yalan yok, spacey'nin de performansını merak ediyorum. ama plummer hakikaten rol için daha doğru bir seçim. yaşlı oyuncular varken daha gençleri bulup onlara 5 saat boyunca makyaj yapmak *öhöm gary oldman öhöm* çok gereksiz aslında. diğer ilginç not: scott zaten başta plummer'ı istemiş ama stüdyo "bize büyük yıldız lazım" deyip spacey'i seçmiş. kaderin işine bak. plummer'lı sahneler bütçeye en az 10 milyon dolar yük bindirdi, film zaten battı gitti. hep plummer dedim. ama michelle williams da şahane. yürüyüşünden jestlerine ve sesine kadar role yüzde yüz dönüşmüş. yılın en sıkıcı ve vasat performansını ortaya koyan meryl streep'i aday yapıp williams'ı yapmamak ancak akademi'nin yapacağı bir kazmalıktı zaten. keza #metoo hareketinden tırsıp kate winslet'ı da aday yapmadılar. halbuki neredeyse herkes streep'ten ve pek çok aktris sally hawkins'ten iyi. ben şahsen williams'tan epey etkilendim. öte yandan wahlberg her zamanki wahlberg, ama ben keyif alıyorum adamdan. genç aktör charlie plummer da iyiydi, fransız yıldız romain duris de iyiydi. özetle oyunculuklar da iyi. all the money... scott'ın son zamanlarda yaptığı en keyifli filmlerden.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap