251 entry daha
  • yoktur.
    annem beyin kanamasi gecirdi. mr cekildiginde beynin sag kisminda karanlik yerler var, ölü hucreler yani. beyin icin artik siyah bolgenin idare ettigi organlar yok sayiliyor.
    sol tarafi felcli annemin, hatta sol ihmal sendromu oldu, sol tarafini gormuyor, sag eliyle, sol elini yataktan atmaya calisiyordu, kimin bu el diye soruyordu.
    beyindeki siyah alan ilk zamanlar buyuktu, zamanla kuculmeye basladi.
    beni tanimiyordu annem, bazen de beni kardesimle karistiriyordu. genelde geceleri olmayan seyler goruyordu, sabaha kadar surekli yataktan inmeye calisiyordu, yatagin kollarini salliyordu, surekli ama surekli.
    neredeyse 18 ay gecti, biz annemin beyin kanamasi yuzunden hep boyle kalacagini sandik, oysa kalmadi, cok hafif sekeller var, felci kalici ama hafizasi normale döndü. biz ölene kadar deli gibi kalacagini dusunduk, ruhen hasar gordugunu vs.
    oysa ruh diye bir sey yokmus, beyin hastalaniyor ve iyilesiyor. iyilesemezse artik sen eski sen olmuyorsun bu kadar.
    nasil biri oldugun, olaylara verdigin tepkiler, sabah kahvaltida ne yemek istedigin, hepsi beynin bir yerlerinde olan hesaplamalardan ibaret.
    bu cıvık et parcasi seni sen yapan tek sey. ruh ise bu önü, arkasi karanlik hayati degerli kilmak icin insanlarin uydurdugu mistik seylerden biri.
    hicten geldik, hice gidiyoruz, cok da anlam aramayin, ölüyorsun bitiyor.
225 entry daha
hesabın var mı? giriş yap