7 entry daha
  • bugün küçük kardeşi sony xperia xz2 compact ile birlikte lansmanı yapılmış olan telefon. bir önceki nesil sony cihazları xz1 ve xz premium ile bir kıyaslama yaparsak;

    artıları:
    snapdragon 845 işlemci
    4k hdr video kaydetme
    fhd 1080p çözünürlükte 960 fps ağır çekim kaydı (bi önceki nesilde 720p idi.)
    büyüyen ekran-kasa oranı %75.1 ve 5.7' ekran (görece)
    kablosuz şarj

    başka da artı bulamadım açıkçası.

    eksileri:
    bu kalas tasarım. 11.1 mm kalınlıktaki akıllı telefonlar bundan bi 6-7 öncesinde kaldı. sony özlem duymuş galiba, başka aklıma mantıklı bir şey gelmiyor. telefon da 198 gram olmuş bu sayede.
    3.5 mm kulaklık girişi yok.
    önceki nesillerinde yanda harika konumlandırılmış parmak okuyucusunun arka tarafa alınması.
    gerilemiş ön kamera, 5 mp ve f/2.2 diyafram aralığı.
    2:1 ekran oranı.
    önde tek stereo hoparlör. bir önceki nesilde 2'ydi.
    muhtemel fiyat. xz premium'un 2700'e satıldığı yerde 3000 binden aşağı geleceğini sanmıyorum.

    batarya kapasitesi 3180 mah olarak gözüküyor. artı eksi kısmına koymadım fakat büyüyen ekran sonrasında buna iyileştirmek denemez. zira 5.5'lik xz premium'da dahi 3230 mah batarya bulunuyor. ayrıca bu denli kalınlaşmış bir telefona çok daha büyük kapasiteli bir batarya sığdırılamaması da bir eksi benim gözümde.

    özet geçmek gerekirse; sony'nin kendi ayağına sıkmış olduğu telefondur. eski çerçeveli ve keskin hatlara sahip tasarımın sevenleri vardı. fiyat aralığını da düşürünce xz1 ve xz premium mantıklı hale gelmişti. beğenme görece iş tabi. fakat şu şartlarda xz2'yi bizim ülkemizde satabilirlerse öpüp başlarına koysunlar.

    edit: altta ne yazdığımı anlamadan yaftalama meraklısı bir arkadaş çıktı. mp=kaliteli kamera demek olmadığını bilen tek kendisi değil. zaten yazdığımdan bunu nasıl çıkarabilmiş, aklına hayran kaldım. sensörü var, diyafram açıklığı var. öyle bir şey olsaydı sony 2-3 nesil önce kullandığı 23 mp'lik kameraya devam ederdi zaten. ayrıca oraya kıyasladığım telefonları ve diyafram aralığını da belirtmişim. tamamen doğru orantılı olmasa da mp arttıkça göreceğin detaylar da artacağı için, 13 mp f/2.0 lık kamera benim gözümde xz2'nin kamerasından daha iyi performans sunacaktır. yoksa koy 1 megapiksel, kalan 4 megapikseli acıkınca yersin, dimi ama? ha daha bunun kamera donanım yazılımı bilmem nesi falan var, bak onları da sadece sen bilirsin. ben anlatmayayım. ha batarya olayına da girmiyorum, pek tabii yine sen bilirsin.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap