2 entry daha
  • 2 gb ram ve 16 gb dahili hafıza standart olsa ne yazar yahu? bir sürü yeni uygulama çıkıyor, uygulamalara yeni yeni özellikler geliyor ve bu uygulamalar - bir süre sonra - eski işletim sistemlerine desteği kesiyor; 16 gb hafıza olsa ne yazar, öyle ya da böyle o yer dolacak ve o telefon şişecek. ki zaten android go'nun olayı da -google'ın söylediği gibi- donanımdan çok yazılım. apple da c serisiyle bunu yapmaya çalıştı ama başaramadı; çünkü asıl iş, yazılımda.

    google şunu diyor: öyle yazılımlar yapalım ki, 1 gb ram ve minimum hafızayla maksimum verimi elde edelim ve insanlar bundan olabildiğince uzun süre faydalansın. google'in başarılı ve eşsiz bir firma olduğunun da kanıtıdır bu; çünkü sen 1 gb'ı 2 yapmayı düşünürken, adamlar 512 mb'da %600 performans artışı yapmayı başarmışlar. bu ne demek biliyor musun? elin afrikalısı, 50 dolar verip aldığı telefonla senin 5.000 liralık cihazına yakın kullanım deneyimine sahip olacak; sen 2 yıl sonra 'yaa bu guncellenmiyooo' diye ağlarken, adam mütemadiyen güncelleme alacak.

    hadi her şeyi geçtim.. önce bir okuyun abi; android go'nun yapılış amacı nedir? yazılımların en kötü şartlara göre optimize edilmesinin ne gibi sonuçları var? nedir bu optimizasyon dedikleri?
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap