7 entry daha
  • başlık sahibi yazar acaba ironi mi yapıyor diye düşünmeme vesile olmuş beklentilerdir. öncelikle belirteyim ki yeni neslin içerisinde iyi bir üniversiteden mezun olduğu için gereksiz bir özgüven patlaması yaşayan ve "her şeyi biliyorum." havasında gezen tiplerden çok var ama burada şikayet edilen şeyler gerçekten dehşet verici.

    "öncelikle şunu söyleyeyim. biz sizlere işe yeni başladığınızda hatırı sayılır bir ücret+araba+yemek kartı+özel sağlık sigortası+telefon vermeyeceğiz. bu imkanları siz çalıştıkça elde edeceksiniz. çalışacaksınız ama öyle işe gelip giderek sadece bedenen işyerinde bulunarak değil. ruhunuzla ve tüm algınızla sahiplenerek çalışacaksınız." denilmiş.

    pardon da niye elin adamının cebini doldurmak için 3 kuruş maaşla; ruhlarını, algılarını, götlerini, başlarını feda etsinler? sanki bir iki yıla kadar götüne tekmeyi vurup yollamayacaksınız o ruhunu istediğiniz arkadaşı! yeni nesli sorgulayacağınıza iş hayatında son 20 senede ne gibi değişiklikler olmuş onu sorgulayın. kaç kişi girdiği şirkette uzun yıllar boyunca çalışabileceği inancına sahip? eskiye oranla bu durumu kıyaslayın.

    "daha önceki de sabah 7.00- akşam 16:00 arası çalışmaya "çok erken başlıyoruz ben o saatte kalkamam" dedi." ahahahasiktir. adam "ben normal bir insanım, köle değilim." dediği için garipsenmiş.

    iyi ki birisine bağımlı olarak çalışmıyorum. iyi ki ne patronum ne de köleyim. valla işiniz zor arkadaşlar, adamlar hem sömürüyor hem de şikayet ediyorlar. utanmazlık hiç bu kadar vahşi olmamıştı.
446 entry daha
hesabın var mı? giriş yap