8 entry daha
  • toplanin ozel sektorun ozetini yapayim:

    "you give me money, i do your shit."

    her sektorun farkliliklari vardir, kimisi 7 gun calisir, kimisi gece calisir, kimisi vardiyali gider vs vs vs.

    ama anlayamadigim husus, bu "kafani da sokacaksin, bacagini da sokacaksin, tum bedeninle, tum ruhunla, tum arzunla, tum benliginle, tum sinir uclarinla, benimle misin! bizimle misin! sen kocaman bir delgecsin, zimbasin su an anliyor musun, tum benliginle bas o klavyeye, yetmez, kafanla vur entere, vuracaksin ulan, spreadsheeeeeeeeeeeeeeet uuuuuuuuulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan
    hiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 2000tl+ssk+yol+sodexo verdiler banaaaaaaaa" modunda gaza gelen beyaz yaka.

    abi olayiniz nedir?

    bence, bizim bu yetistirilis tarzimizla alay eden yeni nesil en iyisini yapiyor. tek ekisik gordugum sey, nerede ne zaman konuscaklarini bilmemeleri. egitimleri dolayi "konusmak, kendini ne olursa olsun, agzindan bok da cikiyor olsa ortaya sacmak" default olarak acik oldugu icin bu sikinti var / ama onu da ogreniyorlar 2-3 sene icinde, ogreten olursa.

    yani bizim durum daha acinasi bence. is kuran adam yukarida tasvir edilen "sinir uclarina kadar isi ile olmayi" ozumser. bu dogaldir da, sana ne oluyor amk? yani isi komple salla demek degil bu, isini yap, duzgun yap, profesyonelce yap, temiz yap, titiz yap, ama gunun sonunda saatlerini kiralayan alalade bir yedek parcasin bunu unutma. member of board olursan. yonetim kurulu uyesi olursa, executive member olursan yani % pay aliyorsan yine eyvallah da, oteki turlu bu tutum biraz... $ey.

    calistirdigin insanlardan da bu sekilde is beklemen, yararina ve hatta ekip verimini arttirmana yardimci olur. gercekci olmayan beklentilerle yonetilen ekipler genelde sicar. benligni ver, kafani bile sok, monitoru isir, dosyayi kemir, musterinin ayaklarina dolan, su icerken damacanaya az calisiyor diye tekme yumruk gir falan. olayiniz ne abi hayatta hic mi baska gundeminiz yok?

    en iyi ordular, bireysel kahramanliga degil, sisteme dayali sekilde gercekci hedeflerle yol alan ordulardir. futboldan da ornek verilir de yoruldum simdi.
449 entry daha
hesabın var mı? giriş yap