6 entry daha
  • bu salon yanlış hatırlamıyorsam 2013 sonbaharında açılmıştı. açılışta ilk üyelerinden biri bendim. ilk zamanlar aletler -marka kalitesi olarak üst düzey olmasa da- en azından yeniydi. çevre sitelerden v.b. kadın-erkek birçok insan üye olmuştu. nezih bir ortamı vardı. yeni olmasının da getirdiği bir temizlik vardı.

    havuz kısmını belediye işletiyordu. havuz temizdi ve sıkı kullanım kuralları vardı. üye sayısı henüz çok olmadığı için kullanılabilirlik yüksekti.

    kozyatağı'nda arkadaşlarım olduğu için, zaman zaman kozyatağı'ndaki bir spor salonuna gidiyordum. yol yapmaktan sıkıldığımda, yine buraya dönüyordum. yani mfc'deki üyeliğim sürekli devam ediyordu.

    sonra bu arkadaşlar garip kampanyalar yapmaya başladılar. 15 ay xx lira diye bir anda fiyatları düşürdüler. sonra 15 aydan üye olanlar bir baktı ki aynı fiyata 18 ay teklif ediliyor v.b.

    bu arada salonun hiç durmadan telefonunuza mesaj atması ve üye olduğunuz halde yeni ve daha ucuz kampanyaları gözünüze sokması da bence büyük bir amatörlük.

    salonun ilk senesi hariç, hiç bir dönem personelin müşteriye yaklaşımını beğenmedim. böyle asık suratlı, bir şey soracak olsan seni dövecekmiş gibi bakan spor hocalarından nefret ediyorum. selam vermezler, nezaketen selam versen burnunun ucuyla cevap verirler, garip bir güruh.

    bir ara sanırım bu konudaki şikayetler ayyuka çıkınca, tüm spor hocaları komple değişti. üst satırlarda bir arkadaş buna değinmiş. ancak yine de çok bir şey değiştiğini sanmıyorum.

    salona 2013 ile 2015 arası oldukça sık gittim. son iki senedir ara sıra gidiyorum. ancak gözlemlediğim kadarıyla aletler çok eskidi. soyunma odası hijyen açısından iyi değil. tuvalette başlangıçtan beri ellerini temizlemek için havlu rulo varken, şimdi el kurutma makinesi koymuşlar. bir yerin hizmet olarak kendini geliştirmesi beklenirken, böyle geriye gitmesi çok tuhaf. hem de çevrede bunca rakibi varken...

    velhasıl, mfc'nin benim gözümde son durumu: oldukça hesaplı bir yer. ucuz olmasının sonucu çok kalabalık ve müşteri hizmetleri yetersiz. aletler ciddi anlamda eskimeye başladı.

    en son bench press makinesinin ayak desteği yoktu. insanların omuzlarını sakatlama riskine rağmen uzun süre tamir etmediler. bilenler bilir, bench press'i serbest bar ile değil de, makine ile süper set yapıyorsanız, ayakla stop edebilmek için destek şart. yüksek kilolarda, küt diye bıraksanız olmaz. tutsanız omzunuz tehlikeli bir biçimde esneme yapar.

    kendi adıma salondan soğudum ve canım hiç gitmek istemiyor. o yüzden alternatiflere göz atıyorum.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap