• macintosh'un yaratıcısı jef raskin'in herşeyi tek bir arayüzde gerçekleştirmek amacı ile yola çıktığı sistem. the humane interface adlı kitabında jef raskin şöyle dimiş "arayüz yaratmak bina inşa etmeye benzer: temelleri sağlam atmazsanız, şekil şemali düzeltmek çıkan problemleri çözmeye yetmez"

    archy ilgili web sayfasında şöyle tanıtılıyor (rahat bir çeviri oldu, artık kusura bakmayın)

    "email gönderebileceğiniz, kitap yazabileceğiniz, işlem yapabileceğiniz, resimlerle oynayabileceğiniz, internette dolaşabileceğiniz- herhangi bir anda istediğiniz herhangi birşeyi başka bir sürü programı kullanmak zorunda kalmadan yapabileceğiniz bir sistem düşünün. yaptığınız işleri yoketmeyecek ya da klasör labirentlerine gömmeyecek, yapmaya çalıştığınız işlerde sizi kündeye getirmeyecek, hızınızı ve verimliliğinizi yüzde yirmiden fazla artıracak bir sistem düşünün.

    işte bu archy. bilgisayarınıza güvenmemenize ya da bazen nefret etmenize sebep olan problemlerin çözümü kendisi. evet evet archy. şimdiye kadar bilgisayarınız çuvalladığında kendinizi suçladınız. bilin bakalım? siz haklıydınız, yanlış olan bilgisayardı.

    şimdiye kadar gui vardı. şimdiye kadar başka şansımız yoktu.

    artık var."

    e iddiali biraz tabii. ben denemedim. kendi gözüyle ve bandwithi ile denemek isteyenler için adres:
    http://rchi.raskincenter.org/…chy/introduction.html

    gerekli bilgi, screenshotlar, ücretsiz, ingilizce ve windows için download edilebilir bir alpha versiyonu mevcut.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap