185 entry daha
  • sizi pompacımla tanıştırmak istiyorum

    ayşe arman, artık rahatlık mıdır cehalet midir, yoksa ikisi de bir arada mıdır bilinmez, 30 nisan 2005 tarihli hürriyet gazetesi'nin cumartesi ekindeki yazısına "sizi pompacımla tanıştırmak istiyorum" başlığıyla giriş yapan harika bir insandır.

    cumartesi ekinin ilk sayfasındaki kutucukta: "sizi pompacımla tanıştırmak istiyorum. ama o, sizin bildiğiniz pompacılardan değil." yazar tam olarak... isterseniz şimdi bu durumu biraz inceleyelim.
    evet birazdan ayşe arman bizi pompacısıyla tanıştıracak. herhalde pompa yapan bir insanla -ne bilelim, mesela bahçesindeki suyun fazlasını pompayla alan bir kişi ya da kat kaloriferlerinin tankerinin yakıtını başka bir tankerden pompalayan bir insan olabilir, belki de pompacı, evlere aldığımız 20 litrelik su damacalarının pompalarını satan kişidir.- tanışacağız diye düşünüyoruz. ama o da ne? başlığın ikinci cümlesinde 'ama o, bildiğiniz pompacılardan değil' diyerek neden bahsettiğini anlayamıyoruz. yoksa 'pompacı' denildiğinde, şu anda argoda 'pompacı' olarak bilinen kişi -veya- kuruluşları mı anlayacağız? olay şaibeli.

    ayşe hanım haklı olarak dikkat çekmek istemekte. zekice -mi- olduğu şaibeli bir başlık oyunuyla okuyucu çekmeye çalışıyor. fakat kendi hatasına düşüyor. biz neden ayşe arman 'pompacı'dan bahsettiğinde, kötü anlamda şeyler düşünelim? neden başlığın ikinci cümlesi 'bildiğimiz pompacı'ları düşünmememiz gerektiğini söylemekte?

    şahsen bana bir insan 'pompacı' dese, benim aklıma ilk olarak pompa yapma işini gerçekleştiren kişi gelir.

    sahiden pompacı kime denir?
1653 entry daha
hesabın var mı? giriş yap