1 entry daha
  • tanım; bir spor belgeseli.

    gelelim izledikten sonra aklımda kalanlara; en sonda söyleyeceğimi en başında söyleyeyim bence fikir olarak hoş dursa bile tam olmamış, yarım kalmış bir belgesel. eğer espn'in 30 for 30 belgeselleri gibi bir şey bekliyorsanız, beklemeyin.

    netflix bu belgesel serisi ile hbo'nun amerikan futbolu belgesel serisi hard knocks havasında bir şey yaratmak istemiş ama futbolun ve futbolcuların amerikan futboluna ve sporcularına göre daha tutucu, daha geleneksel yapısı yüzünden yapılan iş bir türlü tam yerine oturamamış. hard knocks'da gördüğümüz sporcuların, koçların belgeselin akışına yaptığı katkıları, sezon öncesi kampında yaşadıklarını daha özgürce anlattıkları kısımları burada göremiyoruz. burada futbolcular, teknik ekip hep kendilerine çizilen çizginin, sınırın neresi olduğunu bilerek hareket ediyor ve belgesel ekibine belgeselin büyüsünü oluşturacak fazla malzeme vermiyor. bu temel sorun yüzünden bu belgesel bir belgeselden ziyade kulüp televizyonlarında yayınlanan sezon panoraması vtrlerine benziyor.

    bir diğer konu ise netflix bu belgeseli yaparken hedef kitle olarak avrupa, güney amerika gibi futbola aşina yerlerde yaşayan futbol severleri değil de kuzey amerika, asya, avustralya gibi futbola uzak ya da en azından bizim kadar futbolu takip etmeyen, bilmeyen spor severleri hedef almış diye düşünüyorum. belgesel boyunca işlenen, geçen bütün konular ve olayların ele alınış şekli futbolu bilen, seven insanlar için oldukça basit kalıyor, belgesel bir türlü seyirciye anlatmak istediğini tam anlatamıyor.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap