548 entry daha
  • (bkz: #74669934) entrye cevaben bir kez daha ifade etmek isterim akp seçmeni fakir değildir, akp seçmeni fakir değildir, akp seçmeni fakir değildir. akp seçmeni zengindir. 16 yıldır bütün devlet imkanları, kamusal avantajlar, teşvikler, ihaleler, avantajlı krediler, memurluklar bu kesimin elindedir. bugün en yüksek döviz mevduatları, yastık altı paralar en çok hangi illerde mevcuttur?

    muhaliflerin akp seçmenini yoksul kendisini zengin zannetmesi akp'nin illüzyonudur. akp seçmeninin fakir zannedilmesinin nedeni para harcama tercihlerinden kaynaklanıyor. ayda 5-6 bin lira maaş alan bir beyaz yakalı muhalif, yunanistan'a tatile gitmeyle, 300 liraya ayakkabı almayla, sinemaya gitmeyle, her gün değişik kıyafetler giymeyle, yılda bir kenara 10 bin lira koymayla kendisini zengin zannediyor.

    iç anadolu'da hayvancılıkla veya esnaflıkla uğraşan bütün kış aynı ceketi giyen, yazında kışında aynı ayakkabıyı giyen kişilerin evinde yüzbinlerce lira nakit, döviz veya altın olduğunu bilmiyor ve bilmek istemiyor. yıllardır aynı ceketle dolaşan fakir zannedilen akp seçmeni tapularını üst üste koyarsa adam boyunu geçer, bunu görmüyor.

    şimdilerde bu para sahiplerinin çocukları yeni yeni para yemeye başladı da biraz görünmeye başladı.

    akp seçmeni, muhalif seçmenin bütün servetini 10 defa satın alır çevirir 5 defa daha satın alır.

    edit.
    edit 2: (bkz: #74671934) kuyumcu nedir? sadece çeyrek altın satılan yer midir? anadolu'da kuyumcu aynı zamanda banka şubesi olarak kullanılır. her kuyumcu aynı zamanda milyonlarca lira mevduat taşır.
    100 çeyrek altına 2 ayda bir, bir çeyrek altın faiz verirler. mesela almancılar yazın gelirken binlerce euro'yu ya kuyumcuya ya müteahhite bırakır giderler. anadolu'da hububatçıya giderler bana 100 bin liralık buğday, mısır yaz derler yılda yüzde %7 faiz artı buğday fiyatı para kazanırlar. akp seçmeninin böyle bir ekonomisi vardır. banka mevduatı akp seçmeninin zenginliğini açıklamaya yetmez çünkü bankacılık sistemi dışında bir ekonomik faaliyet yürütürler.
7472 entry daha
hesabın var mı? giriş yap