3 entry daha
  • dev genç kurulduğu zaman 40 yaşlarında olan eski dev genç militanları ( ki bu sayede şimdi 70'lerinde olabiliyor) kimlerdir bilinmez. ya da 2000'li yıllarda kurtarılmış bölgeler yarattığını zanneden kişilerin devrimci gençlik'i nasıl temsil ettikleri de tartışmalı olabilir.

    ama tartışılamayacak olan; 70'lerden günümüze bu ülkenin emperyalizme ve sömürüye direnen insanlarının da olduğu onurunu kazandıran, pek çok işçi ve köylü kazanımlarının, öğrencilerin daha az yemek ve harç parası ödeyebilmesinin, bugün üniversite kapılarında kılık kıyafet kontrolü yapılmıyor oluşunun, yetersiz de olsa pek çok sınıf ve kesimin örgütlenme hakkının olmasının, kitapların şehir meydanlarında yakılmıyor oluşunun, topluma kazandırılan şu anki düzeyini bile beğenmediğimiz hoşgörünün, ve sanki ezelden beri var sandığımız, dünyanın doğal gelişiminin bir sonucu olarak düşündüğümüz, hiçbir zaman kaybetmeyeceğimize inandığımız irili ufaklı pek çok hakkın kazanılmasının mücadelesini veren ve bunun bedellerini ödeyen bir devrimci gençlik varlığıdır.

    devrimci gençlik kavramını, faşistlerle, şeriatçılarla aynı temelde karizma arayışında bir güruh, olarak tanımlamanın utancı ise yazılarımızın altındaki imzalarımızda olsun ve silinmesin bu yazılar. demokrat geçinenlerle faşistleri ayıramasın insanlar da...
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap