• sürekli artan pahalılık, siyasi krizler, adaletsizlik, iç çatışmalar, sınırlarımızda devam eden savaşlar gibi birçok sorunla boğuşan ülkemizde en az yarı nüfus olanlardan memnun değil fakat yapabilecekleri birşey de görünmüyor.

    siyasi partilerin hepsi ayrı telden çalıyor. ahlaksızlık,hırsızlık, çocuk tecavüzleri ve kadın cinayetleri gibi pek çok oldukça ciddi sorun ayyuka çıkmış durumda. fakat hiçbir sorumlu el uzanıp da bu sorunlara eğilmiyor. tam olarak birbirimizi yiyip duruyoruz.

    2018 ekonomik krizi başlığında yazılanları okuduğumda eğitimli orta-sınıf'ın bu sorunlardan bunaldığını, ekonomik olarak da ezildikçe ezildiğini fakat bir çözüm de bulamadığını görüyorum. birkaç entry'de ekonomik boykot seçeceğinin dile getirildiğini gördüm. zaten ilan edilmemiş bir ekonomik krizi her geçen gün daha şiddetli olarak yaşarken böyle bir boykotun sonuçlarının ne olacağını merak ediyorum.

    zaten alım gücümüz düşerken konforumuzdan ve lüksümüzden biraz daha feragat etsek, daha az tüketip tasarruf etsek hem kendi cebimize faydası dokunur hem de bu sistemdeki sorunların çözümsüzlüğünün devamını sağlayan kapital sahiplerine daha fazla güç vermemiş oluruz.

    birçok konuda öncülük eden sözlük yazarlarının bu konudaki görüş ve inisiyatifini merak ediyorum.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap