• sabah saatlerinde gerçekleşen olaydır. baştan canına bir zarar gelmediğini ve şuan özgür olduğunu söyleyim. buraya gelip bunun başlığını açmak hayatta aklıma gelmemişti ki günün bütün gerginliği bitirip, bir sözlüğe bakayım bari diyip buraya gelince; kaldırımın ortalayarak yürüyen kadın, instagram’da bin takipçisi olan kadın gibi abuk subuk gündem başlıklarını görünce dayanamadım.

    çünkü her gün gördüğüm bu tarz başlıklar bugünkü hassaslığımdan dolayı hiç de masum gelmedi aksine hayli ideolojik bu tür başlıkları açtıran düşünce yapıları.

    sabah altıda kadıköyün göbeğinden polis olduğunu söyleyen iki sivil tarafından sivil bir araca ifade vermesi gerektiği belirtilerek bindiriliyor. o vakit facebook’a yazıyor sivil bir araçla emniyete götürüldüğünü. 5 saat boyunca hiçbir karakolda izine rastlayamıyoruz. 13:30da ulaşıyoruz sonunda ve annem anlatıyor. kendisini alıp 5 saat boyunca kentte gezdiriyorlar bir ton taciz ve küfürle.saat altıda sokaktaysan aranıyorsun demektir deniyor o iki adam diyemeyeceğim yaratık tarafından. annem beni emniyete götürün diye yalvarıyor adeta. sürekli bağırıyor fakat tacize devam. kendini atmak için kapıyı açtığında frene bastıkları an çıkıp kaçıyor.

    ben polis olduklarına inanmıyorum bu bir.
    sizin, kadınları hedef aldığınız mavra yapmaya çalıştığınız, seks objesi haline getirdiğiniz, aşağılamaya çalıştığınız başlıklarınızdan da sıtkım sıyrıldı bu iki.

    en azından o mesela, kaldırımı ortalayarak yürüyen “kadın” değil “insan” olacak, instagram'da bin tane takipçisi olan “kadın” değil insan olacak. baştan pislik kokuyor başlıklarınız kaldırımın ortasından yürümenin kadın olmakla ne alakası olabilir. bi takım bozuklukların cinsiyete yüklenmesi bazen ne kadar da aşağılık bir durum.
    kendinizi kadın düşmanı olmaktan koruyun lütfen ve bu sözlüğü de.

    edit: suç duyurusunda bulunuldu, yetkililer ilgilendiği taktirde çok rahat bulunabilir mobeseler aracılığıyla.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap