1 entry daha
  • konuyu açtığı için yazar arkadaşa teşekkür ediyorum öncelikle.

    bilimle az çok ilgilenmiş herkes bilir ki "deney" diye adlandırılan şeyin bazı şartları, koşulları vardır. her şeyden önce ehil, yetkin kişiler tarafından yapılmalıdır. üstelik bu deneyler, yine ehil, yetkin kişiler tarafından değerlendirilmelidir. sadece deneyin yapıldığı alanda uzman kişiler bile yetmez bazen, toplum üzerinde yapılan araştırmalarda istatistikçilere de başvurulur örneğin, tabii bu örnekler de çeşitlendirilebilir.

    son zamanlarda trend olan durumda ise herkes sosyal deney yapıyor, sosyal farkındalık yaratmaya çalışıyor. birçoğunun niyetinin ilgi çekmek olduğunu düşünsem de iyi niyetli olduklarını var saysak bile yaptıkları şey en hafif tabiriyle büyük geri zekalılık. hiçbir farkındalık yaratmadıkları gibi kendilerini de yok yere tehlikeye atıyorlar. ortaya çıkan, rasyonellikten alabildiğine uzak bu sonuçları yorumlamanın kenarından geçecek kadar bile bilgileri olmaması cabası.

    bakın arkadaşlar. bir değişim yaratmak istiyorsanız önce kendinizi eğitin. üniversiteye ilk geldiğiniz yıllarda algınız açılıyor, belki iyi niyetlisiniz de tamam ama milyarlarca insanın aynı yoldan zaten geçmiş olduğunu unutmayın lütfen. toplumda fark yaratmak mı istiyorsunuz? önce biraz psikoloji, sosyoloji öğrenin. yaşadığımız coğrafyaya dair biraz araştırma yapın, nereden gelmişiz, nereye gidiyoruz bir inceleyin. "halk çok kaba, insanlar duyarlılıklarını yitirmiş" diyorsunuz, tamam güzel ama altını doldurabilmek için biraz "bilmek" gerekiyor. yok öyle kısa yoldan kurtuluş bu millet için.
hesabın var mı? giriş yap