6 entry daha
  • 15. yüzyılda, insanların 30 yaşında öbür tarafa terki diyar eyledikleri dönemde, bugün olsa kişilerin pedofili ile suçlanacağı kesin olan ancak o zamanlar medeni hukukun pek olmadığı dönemlerde, yapılmaya başlanan hadisedir. bugün insan ömrünün 70-80 sene olduğunu varsayarsak bir kimseyle 40-50 sene beraber yaşama fikri ne kadar uygundur bilemem.

    ancak diğer taraftan, evlilik hadisesi çocukların anne-baba rol modellerini oluşturmaları için faydalıdır. bu bağlamda, ilişkilerin bağımlılığa dönüştüğü gerçeği ile de yüzleşmek gerekir.

    bu arada, kadınların son 50 senede ekonomik özgürlüklerini kazanmasıyla iyice farklı bir hal almıştır evlilikler. bu konu başka bir başlık altında irdelenebilir.

    sonuç olarak; bu yazıyı lütfedip okuyan herkesten ricam kimseyi kandırmayın. kimsenin de sizi kandırmasına izin vermeyin. bu hayata 1 sefer geliyorsunuz. tadını çıkartın. ancak tadını çıkartırken özsaygınızı kaybetmeyin. aldatmayın, aldanmayın. aile kurmak istiyorsanız kurun, istemiyorsanız kurmayın. önce isteyip sonra "bana uygun değilmiş" diyecekseniz diğer insanların hayatlarında açacağınız yaraları da bi zahmet hesaba katın. bencillik yapmak başka birşeydir pislik olmak başka bişeydir. bu ikisinin farkını anlamak için bol bol kitap okuyun.

    devletin nazarında evli olmak hiçbir anlam ifade etmez. devlet trafik cezası kesmek, vergi almak gibi işlevleri olan bir kurumdur. bu kurumun kayıtlarında bir satır işgal etmiş olmanız kimsenin umurunda değil. siz, sevgiliniz ile beraber hayat maratonunda koşmak için evlenirsiniz. ilişkiler illa ki zaman içinde biçim değiştirir. bu değişime adapte olabilirseniz evliliğiniz de sürer.

    güvenemeyeceğiniz kimseyle evlenmeyin. evlilik; güven, saygı, sevgi çerçevesinde yaşanan tüm estetik güzellikleri barındıran muhteşem bir kurum da olabilir, cehennem azabı da olabilir. bunun yönünü tayin etmek sizin elinizdedir.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap