8 entry daha
  • aşkın yasalar önünde güvence altına alınması aşka bir hakarettir. gerçek aşk kesinlikle sınır tanımaz. aşkıma güveniyorsam neden evleneyim? yasalar önünde "bakın ben bu kadını ya da adamı seviyorum. aha işte bu da kanıtı" demek tümüyle saçmalık.

    ama işte tüm bunlara rağmen "çocuğun meşru olması" başta olmak üzere bu resmiyete gerek duyulan bazı durumlar var. keşke olmasaydı. keşke herkes daha özgür ve sevgi dolu bir bakış açısına sahip olabilseydi.

    ama maalesef günümüzde evliliğe ihtiyaç duyuluyor. bu tıpkı adam öldürmenin ya da hırsızlığın görünürde saçma olup bunu önlemek için polise ihtiyaç duyulması gibi bir şey. polisi ortadan kaldırmanız için önce ona olan ihtiyacı ortadan kaldırmak gerekiyor. ve bu örnekten hareketle, önce evliliğe gereksinim duyulan bilinç her neyse, o bilinci değiştirmek gerekiyor. herkes sevgi dolu, kıskançlıktan, nefretten uzak bir dünyada yaşasaydı, bu mümkün olabilirdi evet. ama şu an için ne yazık ki evlilik kurumuna ihtiyaç var. tıpkı devletlere ihtiyaç olduğu gibi.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap