• kadınların zorunlu askerliğe tabi olması.

    gerçek feministlerin bu hamleyi yürekten destekleyeceğine inanıyorum. bu uygulamanın bir an evvel gerçekleşmesi için her alanda kadın-erkek eşitliği isteyen feministlerimize büyük görev düşüyor. askere gitmek için imzalar toplamalı, gösteriler yapmalılar.

    gerçeklikten uzak olan, "erkeklere de zorunlu askerlik olmaz ise eşitlik olur" gibi saçma bahanelerle gelmeyin. bunun kısa süre içerisinde olmayacağı belli. zaten keyfimizden yok zorunlu askerlik. yaşadığımız coğrafya belli. fakat kadınlar da askere alınırsa askerlik süreleri kısaltılabilir çünkü sayılar artmış olacak. bu da zamanla zorunlu askerliğe olan ihtiyacı ortadan kaldırabilir.

    edit: kadın erkek eşit değildir diyen feministlere ev sahipliği yapar vaziyete geldi bu başlık. biz askere gideceksek siz de regl olun çocuk doğurun diyorlar. bunu yapamayacağımıza göre eşit değiliz o zaman. fakat eşit olmamak birinin diğerinden üstün olması anlamına gelmez. toplumda kadın ve erkeğin görevleri doğamız gereği farklılıklar içerebilir. ben bu başlıkta kadınlar askere gitsin demedim. feminist bakış açısına göre kadınların gitmesi gerektiğini belirttim. ama feministler yine şaşırtmadı. (bkz: bu ne perhiz bu ne lahana turşusu)
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap