6 entry daha
  • algı sabitlemek için yapılmış bir reklam.

    bu reklam ilk çıktığında bu soruya "yok, nasıl ki tadelle 'yi herkes seviyorsa ülker çikolatalı gofret ' i de sevmeyen yoktur herhalde?" cevabını verirdim.

    ama son 1-2 yıldır "artık var" cevabını veriyorum bu soruya. hayır boykot veya siyasi görüşleriyle alakalı değil. tamamen tadıyla alakalı.

    eskiden de glikoz şurubu kullanılıyor muydu bilmiyorum ama artık bariz bir şekilde hissediliyor bu tat. şimdi insülin direncimin değiştiğine işaret eden arkadaşlar olabilir ama tadelle de o yanma hissini yaşamıyorum. aynı şekilde torku ürünlerinde de. ama çikolatalı gofretten bir ısırık almamla ikincisi için eskiden duyulan istek köreldi. onun yerine tadelle çikolatalı gofret 'e geçtim. tavsiye de ederim.

    bu reklamın da artık eski tadı olmayan çikolatalı gofreti insanların algısını sabitlemek amacıyla çekildiğini ve böyle bir sloganla ürünün zihinlerde aynı şekilde kalması amaçlandığını düşünüyorum. reklamlar illa ki algıyla oynar, amaçları da budur. kimi zaman bunu subliminal mesajla kimi zaman emir kipiyle yaparlar. ama bu kez başlarda çoğu kişiye göre doğru olan bir önermeyle ama sonradan değişen bir ürün ve dolayısıyla değişen önermeyle, her şey aynıymış gibi yapıyorlar. istiyorlar ki içine ne koyarsak koyalım önerme aynı kalsın, uzun soluklu bu operasyon başarıya ulaşsın, insanların algılarını yönlendirmeye devam edelim, gerekirse kandıralım. ama ben yemem arkadaş.

    gofretin kalitesi, çıtırlığı değişmedi. dışındaki ve arasındaki çikolata oranı da değişmedi ama bence eski tadı yok artık. ağzımı yakıyor glikoz şurubu. bu nedenle aranızda ülker çikolatalı gofret sevmeyen var artık.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap