1 entry daha
  • wiz khalifa 'nın kendini ciddi anlamda müzik endüstrisine kabul ettirdiği, çoğu new school sanatçıya göre ise bir stoner kutsal kitabi niteliği taşıyan, bir sürü hit ve klasikleşmiş parçanın olduğu, alt yapısının büyük bir bölümünü favori prodüktörlerim den cardo 'nun oluşturduğu son yılların en başarılı mixtape 'i.

    2010-2012 arası wiz'in zirve zamanlarıydı, bunun bu müzikle ilgilenen herkes biliyordur. kusj and oj ise tamamiyle ayrı bir klasmanda ve ayrı bir noktadadır bizim için. çünkü wiz flow ve nakarat anlamında resmen ilahi bir güçten yardım almışçasına yetenekli ve istekliydi bu projeyi hazırlarken. mesela mezmorized diye bir gerçek var. yıllar geçmesine rağmen hala ilk gün ki gibi dinlenen, çoğu ünlü new school rapper ın favori parçam dediği " (bkz: travis scott) " flow olarak tereyağı gibi akan ve nakaratında resmen hipnoz eden bir gerçek.

    bir de the statement diye bir prodüksiyon harikası bir parça var. eğer melodiye önem veriyorsanız bu parçanın sizi eargazm yapmama şansı yok. gerek klibi gerek wiz'in toyluğunda ki masumluk gerekse yine nakarat ve flow daki üst düzey başarı.. benim için tam anlamıyla bir başyapıttır bu parça.

    içinde old school ezgileri barındıran visions parçası ise kesinlikle 80 lerin sonlarındaki gibi atmosfere büründürüyor sizi. tabi lirikal olarak o yıllardan farklı, ister istemez. bu parçada sabit bir flow yok. neredeyse bir freestyle mış gibi. böyle olması sizi daha da etkiliyor ve kendinizi defalarca dinlemekten alamıyorsunuz.

    albümün, belkide son yılların en değişik sample ve prodüksiyonuna sahip good dank parçası.. elektro gitarın ve rap müziğin, liriklerin, flowların, hepsinin bir arada bu kadar ustalıkla birleştirilip harmanlası gerçekten müthiş bir ustalık hatta dehalıktır. wiz her fly dediğinde gerçekten uçuyormuşsunuz hissiyatını hissediyorsunuz, hele ki kafanız biraz da dumanlıysa.

    toparlamak gerekirse, amerika'da bu tarz müziği dinleyen insanlardan hangisine sorarsanız sorun, bu mixtape'i beğenmemek gibi bir lüksleri yoktur. hatta bu işi yapan sanatçılar için dahi bu mixtape ap ayrıdır ve wiz'in yaptığı işler arasında en evrensel ve unutulma ihtimali en az olan projesidir. sözü fazla uzatmıyorum ve baştan sona şarkı atlamadan dinlemenizi şiddetle öneriyorum..

    (bkz: taylor gang) or die !
hesabın var mı? giriş yap