• pfdk tarafından 5 maç olarak açıklanmıştır.

    resmi kaynak

    evet, ekici ve de souza'nın sevk edilmediği pfdk.

    hızlıca bir hafıza tazeleyelim

    ekici ve de souza'nın en ufak bir ceza almadığı olaylar sonucunda q7 durup dururken silahla adam yaraladığı için 5 maç ceza almıştır. çarpıcı ve yanlış olan q7'nin 5 maç ceza almasından ziyade souza ve ekici'nin hiç bir şekilde ceza almamasıdır. (hem maç esnasında kırmızı kart görmemeleri, bu nedenle de sonrasında ilave ceza almamaları.)

    peşin not: üst üste koyup şampiyon kartal yazdıracağız, en ufak şüphemiz yok.

    ön not: 16 maç ceza bekleyenleri tanrı'ya havale edelim zira zeka seviyeleri ve adalet duyguları aşağıda yazanları anlamak için yeterli olmayacaktır.

    şampiyonluğa olan inancımızı yineledikten ve iq sınırına takılanları diyanete havale ettikten sonra konuya dönecek olursak ve objektif olmak gerekirse; de souza'ya değil ama sonrasında mehmet ekici'ye yaptığı hareket ciddi bir cezayı gerektiriyordu. ancak sonradan görüntüleri izlediğimizde ortaya çıkmıştır ki ciddi bir tahrik de söz konusudur ve tahrikten dolayı bir indirim de uygulanmalıdır. de souza'nın atılmamış olması da gerilimi fazlasıyla arttırmıştır. bir de ekici'nin gelip pepe'yi iterek düşürmesi ve cezasız kalması da ayrı bir inceleme konusu.

    neyse, q7 trabzonspor maçında bir maçını tamamlamış olduğu dikkate alındığında indirim gelmezse gençlerbirliği, başakşehir, alanya ve göztepe maçlarını kaçıracak. özellikle inönü'de oynayacağımız maçlarda yokluğunu aramayacak kadar geniş ve kaliteli bir kadromuz olduğu için bu ceza şampiyonluk yolunda büyük bir darbe teşkil etmeyecektir.

    esasında objektif ve sadece bu olay bazlı ele alındığında ciddi bir ceza verilmesi normal karşılanmalıdır. caner'e verilen 6 maçlık cezanın da normal olduğunu düşünenlerdenim. öyle açık açık ana avrat hakeme söveceksin, sonra aman ceza vermeyin diyeceksin.

    ancak emsal olaylara baktığımızda ve türkiye'de uygulanan ve uygulanmayan cezaları dikkate aldığımızda objektif bakmaya devam etmek mümkün olmuyor. nedense bu ve benzeri konularda beşiktaş diğer takımlara göre daha çok mağdur edilebiliyor. bunu da lobisinin zayıf olmasına bağlıyorum. adam tacım çalındı diye isyan ediyor, bizimkilerin 77 cm ofsayt olmayan pozisyondan golümüz iptal edildiğinde sesi çıkmıyor. aynı maçta cenk'in ceza sahasında bileğine basılmasına da penaltı ve kırmızı kart verilmemişti. kanaatimce bu lobi zayıflığı nedeniyle gerek pfdk kararları gerekse hakem hataları esaslı konularda daha çok beşiktaş aleyhine işliyor.

    özetlemek gerekirse; bu ve benzeri olaylara beşiktaş'a verilen cezalar verilsin, ancak tüm takımlara eşit mesafede yaklaşarak renk ve takım ayrımı yapılmadan kurallar herkese adil olarak uygulansın. görüntülerde ekici'nin pepe'ye yaptığı müdahelenin de q7'nin yaptığından aşağı kalmadığını belirtmekte fayda var. kendisi maçta ceza almadığı gibi sonrasında da sevk edilmemiş ve yaptıkları cezasız kalmıştır.

    ancak bir beşiktaşlı olarak altını çizmek isterim ki bu durum ne caner'in ne de ayağının dışı canımızın için q7'nin yaptıklarını temize çıkartır. bu konularda oyuncular, teknik heyet ve yönetimin çuvaldızı kendilerine batırması ve gerekli önlemleri alması lazım. (bana kalsa caner gibi agresif ve antipatik bir oyuncuyu takımda barındırmazdım. gs ve fb'de nefret ettiğim adam bjk forması giydiğinde birden sevgimi kazanamıyor.)

    neyse adaletsizlikler konusunda destan yazılır ama gerek yok. son olarak en önemli konuya gelecek olursak; o da beşiktaş'ın gerçekten pfdk ve hakemleri de üst üste koyarak şampiyon olabilecek kalite ve güvene sahip olmasıdır.

    takımın en önemli bir kaç oyuncusundan birisi olmasına rağmen q7'siz geçecek 3-4 maçı kazanacağımıza dair inancımız tam. pepe yokken kazanıyoruz, q7 yokken kazanıyoruz, talisca yokken kazanıyoruz, kazanıyoruz da kazanıyoruz.

    yönetim ve şenol güneş'in kurulan kadro yapısı ve oyun sistemi anlamında haklarının teslim edilmesi gerekmektedir. benim gözümde -fabri dışında- oynamasa maçı kazanamayacağımızı düşündürtecek bir oyuncu bulunmuyor. bu da yönetim ve teknik heyetin başarısıdır.

    özet:

    1- adalet türkiye'de sadece bir kadın/erkek adıdır.
    2- bu sene de, iki senedir olduğu gibi, üst üste koyup şampiyon olacağız.
216 entry daha
hesabın var mı? giriş yap