• ünlüleri henüz yeni tanımaya başladıkları dönemde insanların zihninde oluşan ilk resim. zamanla daha iyi tanıdıkça, muhtemelen bu resim yerini daha gerçekçi bir imaja bırakacaktır.

    ama ünlüler hakkında edinilen ilk izlenim zaman içinde dramatik değişimlere de uğrayabilmektedir. örneğin atatürk hakkında ilk başlarda bir insan yerine çerçeve içinde biraz şişmanca, kravatlı, jöleli yatık taranmış saçlı bir figür gelirdi aklıma. o bir resimden ibaretti aslında. bir insan olabileceği pek aklıma gelmezdi. ama hakkında daha çok bilgi edindikçe, daha çok resmini ve filmini gördükçe, üç aşağı beş yukarı gerçek atatürk’e yakın birisi belirdi zihnimde diyebilirim.

    bu gerçek atatürk ilk başlardakinden son derece farklı bir kişilikti. her şeyden önce o da etten kemikten yaratılmış bir insandı. hataları da olabilirdi. ama çok önemli işler başarmıştı.

    sadece kamuoyunda ünlü olan kişiler değil eş dost, arkadaş çevremde de bu tip farklı tanımaları yaşadığım çok olmuştur. bunlardan bir kısmını tanıdıkça onların gözümdeki yeri daha saygın bir noktada olmasına karşın, önemli bir çoğunluğu zaman ilerledikçe gözümde hayli küçülmüşlerdir.
hesabın var mı? giriş yap