5 entry daha
  • video konusunda hakkının teslim edilmediğini düşündüğüm canon makinesi. öncelikle mjpeg kodeğiyle aynı filmli kameralarda olduğu gibi kare başına fotoğraf çektiği için çok iyi bir ''motion cadence'' yakalıyor. üstelik canon'un köklü renk bilimiyle birlikte. 4k 4.2.2 8 bit ve 500 mbps gerçekten herhangi bir film için gerekli olan datanın çok üstünde. bunun üstüne de dual pixel autofocus gibi devrim niteliğinde bir özellik sunuluyor. çok spesifik sahneler olmadıkça focus puller'lara ''cine lenslere'' elveda dedirtiyor. üzerine l serisi ya da sigma art lenslerini takıp inanamayacağınız görüntüler yakalayabilirsiniz.
    bazı arkadaşlar raw neden yok diyor. raw olmaması bence bir artı. mesela point break'in 1991'de çekilen ve 2015'de çekilen versiyonlarını kıyaslayalım. biri film (mjpeg kodek bayağı benziyor) ile diğeri dijital -raw kayıt yapabilen- bir kamerayla çekildi. birinde organik tonlar varken diğeri raw çekmenin kurbanı olmuş. colorist alakasız yeşil tonlarına boğmuş. yani görüntüyle ne kadar oynamışsa o kadar bozmuş.
    tabi bu saydıklarım belirli bir bütçeye kadar geçerli. eğer eastman 500t stoğuyla film çekme şansınız varsa gidin çekin ya da alexa+colorist de olur. ama bu seviyeye kadar 1dx mark ii yeterliden çok daha fazlası.
    sony fs7 kullananlar 1dx mark ii'nin renklerini görünce iç geçiriyorlar ki burda fs7'nin küçük kardeşi a7s ii'yle kıyaslayanlar olmuş. üzücü bir durum.
    bu kadar övdüm ama bence tek eksisi dinamik aralığı. iki stop daha fazla olmalıydı.
    ha bir de unutmadan fotoğraf da iyi çekiyor galiba.
    son olarak bu videoyu paylaşıyorum ne kadar güzel olduğunu görün.
    https://www.youtube.com/watch?v=i1rn2psuhqa
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap