• her özel gün ve haftada birilerini hedefine alıp laf sokması karakterinin en önemli yapıtaşlarından olan tayyip erdoğan'ın 8 mart temalı olaraktan hedefine aldığı kesim.

    başkan bu sözlerine devamen : "suriye için, doğu guta'da binlerce kadın için tek bir söz ettiklerini duydunuz mu? suriye'de çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 1 milyon insanın katledilmesi karşısında kıllarını kıpırdatmayanların kadın haklarındaki sözlerinin ne anlamı olabilir?" dedi."

    sonrasında da klasik tarihe göndermeyle, "bizim nene hatunlarımız, bizim kara fatma'larımız, hafız selman'larımız..." vs diye isim kalabalığıyla süsleyerek devam etmiş.

    nene hatun ve benzerleri öldü. şimdilerde şahsının nene hatun potansiyeli gördüğü kendilerine göt kılı olmayı yakıştıran emektar fedailerse eşleri kızını vurup hapise girdiği için çaresiz; kendileri paranın pul olmasından dolayı açlıktan ölüyorlar.

    mevzu doğu guta'ysa sen doğu guta'ya ücretsiz devlet uçağı kaldır bak bakalım bizim insanımız yardıma gidiyor mu gitmiyor mu? paket göndermiyor mu göndermiyor mu ondan sonra konuş.

    kadın haklarını kendisinin ve partisinin gayet savunduğunu, her nasılsa, "kadınlar arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırdığını" iddia eden başkanın geçmişte söylediği bazı sözleri de hatırlamadan geçmeyelim:

    ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum.
    recep tayyip erdoğan / kadın dernekleri ile yaptığı toplantıda.

    yalnız bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya.”
    tayyip erdoğan / münevver karabulut cinayeti hakkında.

    – “kadına şiddet abartılıyor.”
    (tayyip erdoğan / son 7 yılda %1400 artan kadın cinayetleri hakkında.)

    “değerlerine önem veren anne, baba kızının birilerinin kucağına oturmasını ister mi? dolmabahçe’de ofisimin önünden kadıköy’den gelenlerin filan orada durumunu görüyorum. bütün bunları gördüğüm zaman, bunlar benim aslında kendi değerlerimle uyuşan şeyler değil. buna rağmen benim toplumumun insanıdır diyorum, giyimine kuşamına şusuna busuna karışamam diyorum…”
    tayyip erdoğan, haziran 2012

    “kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır. çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. anneliği reddeden, evini çevirmekten imtina eden bir kadın iş hayatında ne kadar başarılı olursa olsun eksiktir, yarımdır.”
    tayyip erdoğan, kadın ve demokrasi derneği’nin (kadem) hizmet binası açılışında, 2016

    "kadının yeri evidir. oy kullanmanın dışında hiçbir siyasal katılma göstermemelidir. türkiye'nin bu anarşik ortama gelmesinin nedeni, kadının evden dışarı çıkması, şefkat ve sevgiden mahrum terörist gençliğin yetişmesine neden olmuştur."
    tayyip erdoğan, 27 nisan 1985, milli gazete

    kürtajı bir cinayet olarak görüyorum.
    (tayyip erdoğan / kürtaj tartışmaları hakkında.)

    ve partilileri:

    "türk kadını evinin süsüdür.”
    vecdi gönül / milli savunma bakanı

    kadının fıtratında erkeğe köle olmak var
    uğur ışılak/ akp’li şarkıcı, milletvekili

    "kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek"
    maliye bakanı mehmet şimşek

    "kahkaha atan kadın iffetsizdir"
    bülent arınç

    "kadınlar için tek kariyer annelik"
    sağlık bakanı mehmet müezzinoğlu
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap