2 entry daha
  • ben hala indiriyorum. hemde set set, saat saat uzunlukta mp3'leri. neden indiriyorum? çünkü arabamda spotify yok. telefonum da spotify yok. istediğim ve dinlediğim müzikler spotify da yok.

    bende aleyna tilki vari müzikler dinleseydim bende de spotify olurdu. ama türkçe müzik dinlemiyorum, yabancı kataloğu da bana uymuyor. bu yüzden mümkün mertebe, nerede denk getirirsem set halinde indiriyorum mp3'leri.

    çok da güzel oluyor 3 saatlik, 4 saatlik setleri dinlemek. arada boşluk yok, müzikten kopma yok. bu arada içerisinde söz barındıran müzikleri dinlemiyorum. benim dinlediğim şarkı değil müzik. bilmem anlatabildim mi?

    "spotify'da dünyadaki bütün müzik parçalarının olduğunu sananların olduğu başlık" demiş arkadaş çok da doğru demiş.

    düzeltme: arkadaşlar dinlediğim müzik türünü soran bir çok mesaj geldi. öncelikle ilginize teşekkür ederim. tek tek cevaplamakdansa buradan paylaşayım istedim.

    ben dinlediğim müziklerde kimin söylediğine ya da şarkı ismine bakmam. filmlerde oyuncu isimleri ve film isimleri içinde geçerli benim için. gereksiz bilgi. eğer çok hoşuma giderse etkilerse, o zaman filmin ismini unutmam. aynı kural müzik içinde geçerli. müziğin tınısı hoşuma giderse dinlerim, çok hoşuma giderse kaydederim.

    çoğunlukla film soundtrackleri favorim. hans zimer, michael giacchino bunlardan en çok dinlediklerim. eğer film soundtrackleri dinlemiyorsam çoğunlukla klasik müzik dinlerim.

    şu an dinlediğim müziğin linkini atayım. belki ne anlattığımı daha iyi anlayabilirsiniz.

    dinlediğim müziğe örnek

    düzeltme 2: setleri nasıl kaydettiğimle ilgili soru soran gene bir çok mesaj geldi. (gelen kutusu>gelen mesaj>2 kapa kapa parantezi üşüdük burada)

    başkalarının da ihtiyacı olur ya da "bu adam setleri nasıl indiriyor ki?" diye düşünenlere yardımcı olayım

    gerekli malzemeler:
    1- kopmayacağından emin olduğunuz (10-sn'den fazla olmamak koşuluyla) bir güzel internet bağlantısı.
    2- wondershare streaming audio recorder adlı programın full sürümü. (nereden bulursunuz bilmem, lütfen istemeyin vermem)
    3- dinlenecek müzik türünün, youtube arama kullanılarak çıkan sonuç sayfasındaki, filtre kısmından "uzun" (20 dakikadan fazla) sekmesi seçilmiş youtube sayfası.

    malzemelerimiz bunlar.

    bundan sonrasını izniniz olursa siz-biz kavramını kaldırarak yazmak istiyorum, zira şu an bu cümleleri okuyan "sana" anlatıyorum.

    neyse. tüm malzemelerimiz hazırsa gelelim nasıl yapılacağına.

    ilk önce wondershare streaming audio recorder programını, şarkıyı açmadan önce açmak, kayıt, ses, kalite ayarlarını yapmak lazım. ses ayarları yapılırken sesi sona getirme çatlar, kaydettiğin müzikten bir şey anlamazsın, hareket alanı kalsın müziğe, frekansı yükseğe çıktığında çatlar hareket edemez. ayarları yaparken ses düğmesinin %80 oranında açılması iyidir. bilgisayardaki veya youtube sayfasındaki sesin sonda olması önemli değildir. önemli olan kayıt programının ses seviyesinin oranı %80 seviyesidir, karıştırılmasın.

    programın ayarlarının nasıl yapacağını, programın ismini aratarak gerek resimli, gerekse videolu bir şekilde ulaşabilirsin zannedersem.

    tüm ayarlar hazırsa wondershare streaming audio recorder programını çalıştırıyoruz. kayıt hemen başlamaz endişelenme. kayıt bilgisayarda her hangi bir ses olduğu zaman başlar.

    sonrasında şarkımızı açıyoruz bu kadar. program, ayarlardan kayıt yeri olarak seçtiğin klasöre, tarih tarih kaydediyor. şarkı isimlerini track-1 felan diye numarandırıp kaydeder. zaman geçince, bu trackler'deki şarkıları unutursun. hangisi hangisiysi diye. önerim şarkı bittikten sonra o şarkının adını yada sete ne isim vermek istiyorsan onu vermeni öneririm. örnek: hans zimer-en favori şarkılar-1.mp3 gibi.

    dikkat etmen gereken bir hususta şu: örnek veriyorum 5 saatlik tek bir mp3 set kaydediyorsan, bu sürede hiç bir başka sesli şey açmaman. yoksa kaydı durdurman gerekir ve orada kayıt kopar. tekrar şarkıyı ve programı başlattığında kaldığın yerden itibaren ikinci bir track oluşturmaya başlar.

    ben bunu bir video izlemem gerekiyorsa, videoların sesini tamamiyle kapatarak yapıyorum. olur da mutlaka dinlemen gerekiyorsa videodaki sesi, o zaman kayıt programını ve müziğini durdurursun.

    tekrar başlattığında aynı yerden başlayacağı için kayıt, eğer otomatik diğer şarkıya atlayan bir player kullanıyorsan dinlerken (artık çoğunda var bu özellik) pek sorun olmayacaktır. fakat oluşacak track-2'nin ismini 1. gibi düzenlemeni tavsiye ederim. arşivin çoğaldığında, hangi track hangi track'in devamı karıştırırsın. şöyle yapman senin için iyi olur, kolay bulunur

    hans zimer-en favori şarkılar-1.mp3
    hans zimer-en favori şarkılar-2.mp3

    kolay gelsin :)
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap