6 entry daha
  • türk insanının antibiyotik merakı yüzündenmiş.
    ben doktorların antibiyotik merakı yüzünden çocuklarımı ateşlendiğinde hastaneye götürmeyi bıraktım.

    ilk çocukta tecrübesizlik, antibiyotik yazıyor, kullanıyoruz. antibiyotik yazıyor, kullanıyoruz. sonra fark ettik ki çocuk kendisi iyileşebiliyormuş zaten. çocuk kendini iki günde toparlıyor istediği kadar ateşli olsun. ayrıca antibiyotik vermeden atlattığı her hastalık sonrası bağışıklığı güçlendiğinden antibiyotik kullanımını bıraktıktan sonra çocuk gitgide daha az hasta olmaya başladı.

    ikinci çocukta artık tecrübeli olduğumuzdan 3 yaşına kadar bir kere verdik antibiyotik, ki antibiyotik kullanmadığı için çok az hasta olan, olunca çabucak atlatan bağışıklığı güçlü bir çocuk oldu o da.

    doktorların ilaç firmalarından aldıkları "teşvik"leri bilecek kadar çok doktor arkadaşım olmasa inanacağım her şeyin hastaların suçu olduğuna.

    bırakın antibiyotiği, çocuğun çoğunlukla calpol dolven ikilisine bile ihtiyacı olmuyor. dört saatte bir ateşi çıkınca bol sıvı ver, ıslak bez koy, çok yükselirse ılık duşa sok, onbeş-yirmi dakikaya düşüyor zaten. ama bunları hangi doktor anlatıyor yeni çocuk sahibi olmuş bir aileye? hiçbiri. antibiyotik bilincine sahip doktorlar bile bu şekilde bilgilendirmiyor bu ülkede hastaları.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap