• bmw’nin 2006’dan 2009’a kadar ürettiği çift silindirli, 800cc hacme sahip motosikletidir. aynı motora sahip ufak makyajlı bir st versiyonu da vardır.

    motor kısmını avusturya’lı rotax firması geliştirmiştir. bu makinanın diğer çift silindirlere göre farkı krank açısının 360 derece olmasıdır, yani silindirler paralel olarak çalışmaktadır. bu çalışma sistemi sayesinde motosiklet sıradan bir 800cc makineden çok daha fazla torka, çok daha az yakıt tüketimine sahip olmuştur.

    diğer standart özelliklerine gelirsek; zincir aktarma yerine kayış, gidon amörtisörü, yol bilgisayarı, ayarlanabilir arka amörtisör, elcik ısıtma, abs ile gelmiştir. 2006 yılı için bu özelliklerle piyasaya sunulmuş bu motosikletin tüm özelliklerini bir arada tutan emsali japon motosikleti hâlen yoktur. (bkz: mt 7 tracer) 2017 modeline baksak bile, ne standart gidon amörtisörü, ne ayarlanabilir arka amörtisör vardır.

    kronik problemlerine gelirsek, blok boyasının zamanla kabarması ve atması, 30 bine yaklaşırken üst kapak contasının terleme yapması, çok düşük kilometrede debriyaj tas sesi yapmasıdır.

    st ve s modelinin arasındaki farka gelirsek,
    st, boru tipi gidon ile gelmektedir ve oturuş s’e göre daha rahattır. yan grenajları daha uzundur, bloğu kapatır. uzun ön cam, uzun arka çamurluk, yan ve arka çanta demirleri ile standart olarak gelmektedir.

    s ise daha spor bir oturuş tarzına sahip, clip-on diye tabir edilen bir gidon ile gelmektedir. kısa ön cam, kısa grenaj, kısa arka çamurluk ile gelmektedir. daha sonra istenirse yan ve arka çanta demirleri takılabilir, uyumludur.
    türkiye’ye gelen st ve s modelleri alçak sele ile standart olarak geldi. dilenirse orta veya yüksek sele sipariş edilip, kullanılabilir.

    yakıt tüketimi; 90’a sabitleyip, o şekilde gidilirse 3.6 ltye kadar az yakabilmektedir. şehiriçi 6-7 lt ve agrasif sürüşte 8 litreyi görebilmektedir. yol bilgisayarı anlık tüketimi gösterebildiği için, cebinize göre sürüş yapabilirsiniz.

    bu modeller daha sonra kronik sorunları ve gürültülü çalışma problemi giderilerek; f800gt, f800r, f800gs isimleriyle blok rengi siyaha çevirilerek güncellendi.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap