• artık sözlük yönetiminin sponsorluğu ile beraber resmiyete dökülüp gelenekselleşmesi gerektiğini düşündüğüm şenliklerde.
    son yıllarda özellikle sağlık sektörü çalışanlarına karşı başlatılan itibar suikasti girişimlerine karşı bir tepkidir bu. bir manyak kalkar doktorların instagram hesabından kişilik analizi yapıp tüm sağlık çalışanlarına hakaret etme cüretini kendinde görür. diğeri sağlık çalışanına karşı şiddeti yasallaşsın diye bağırır. iyice zıvanadan çıktı bu durum.
    sözlük yönetimi aile soyağacının hepsini kapsayacak derecede yaratıcı küfürler ile bu durumu kendince eleştirdiğini düşünen vasıf mağduru kimseleri kollamakta.
    sağlık çalışanları mükemmel değildir bunu kabul ediyorum. kesinlikle eleştirilmeli, gerekirse devlet -özellikle söylüyorum devlet- bunlara yaptırım yapmalı. ancak böyle kafasına göre tek argümanı “ay reçetemi yazmadı” veya “ühühü rapor bana rapor vermedi” ya da “ühühü öküz sıramı aldı” diye hastaneleri yakmayı düşünen, hatta daha ileri gidip çalışanları öldürmeyi, işkence etmeyi düşünen garip garip insanlar doldur burası. bunlar yaptırımı yapmamalı, yaşamamalı.
    doktor başına düşen hasta sayısını eleştirmek yerine bir güne 800 hastayı sığdırmaya çalışan birkaç acil doktorunu dövmeyi kendine daha büyük bir amaç gibi görür bu akıl fukaraları.
    söz konusu çalışanların hiçbiri bu sistemde çalışmak istemiyor zaten. insan gibi sorarsanız kendileri de sistem eleştirilerinde ve hatta cesaret edebilirseniz eylemlerinde yanlarınızda olacak insanlar. (bir kısmını saymıyorum ama genel olarak memnuniyetsiz ve eleştirel bakıyorlar.) düzgün eleştirenleri tenzih ederek söylüyorum ama genel olarak bu durumu eleştirenler kendi hayat koşullarını yükseltmeye çalışmak veya böyle olmadığı için sisteme karşı koymak yerine doktorları veya herhangi kendisinden daha iyi durumdaki (maddi olarak söylemiyorum) insanları kendi rahatsız olduğu duruma çekmeye çalışıyorlar.
    daha iyi bir hayat, hastane, eğitim, adalet istiyorsanız onların çalışanlarından ziyade bu durumu oluşturan sebebin temelini düşünün, irdeleyin, eleştirin. küfürle değil, fikirlerinizle konuşun.
    neyse diyeceklerim bu kadar. ilgili hakaret dolu başlıklar ve içindeki hakaret dolu entryler hala sözlüğün baş köşesi gündemde duruyor. ilgisini çeken bakabilir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap