• günümüzde ülkemizde ortaya çıkmış bir durum. mesela tv dizilerinde adamın biri mekâna girer elinde tabancayla mekândaki herkesi tek tek öldürebilir. mafyacılık oynamak sonuna kadar serbesttir. üvey analar/babalar çocuklarını dövebilir. zorbalık rahatça televizyon ekranlarında insanların bilinçaltına itilebilir. çocuk gelin olayları sezonlar boyu işlenebilir. evlendiği kadına tecavüz sahneleri gösterilebilir. mesela geçen gün yayımlanan diriliş ertuğrul dizisinde adamın kellesini kopardılar ve sahne güya buzlanmıştı. kan, şiddet gırla gidiyordu. buzlanan sahnelerde açıkça ne olduğu görülüyordu.

    şiddetin her türlüsü ekranlarımızda o kadar rahat bir şekilde yansıtılabiliyorken iki yetişkin insanın sevgiye dayanan öpüşmesi ya da sevişmesi rtük tarafından cezaya uygundur. çünkü bunlar “çocuklar ve gençler için zararlı olabilecek içerikler” sınıfında gösterilir.

    gündelik hayatta iki sevgilinin kol kola yürümesi bile çoğu şehrimizde ahlak dışı bulunur, sözlü uyarı alır bu çiftler. hele öpüşürlerse! aman aman! ama adam, karısını yolun ortasında rahatça döver; iş yerini basar kadına saldırır. bir allahın kulu araya girmez. ama birbirini seven iki kişiye etmediklerini bırakmazlar!

    çok tuhaf ülkeyiz. sevgi cezalandırılır; şiddet uygun görülür.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap