• habercilikte zirveyi temsil etmektedir. beni bu tespite ikna eden ise az önce rastladığım şu haberdir (linke tıklamak istemeyenler için altta açıklama olacak); uzlaştırmacı sınavı.

    11.03.2018 tarihli haberin başlığı; "30 bin arabulucu bugün sınavda - çalışanlar ile işverenler arasındaki tazminat, işe geri dönüş ve alacak gibi davaları çözüme kavuşturacak arabulucular (uzlaştırmacı) bugün sınava giriyor."

    öncelikle arabuluculuk ve uzlaştırma ayrı kurumlar. sınav uzlaştırmacı sınavı ve uzlaştırmacılar ceza hukukunu ilgilendiren kamu davalarındaki uyuşmazlıkların çözümünde yer alacaklar (detaya girmiyorum). 2 dakika internetten yapılacak araştırma bile böylesine saçma bir haberi engelleyebilirdi. böyle bir haberi nasıl yapabilirler anlaşılır gibi değil. bu mudur yani insanların haber alma özgürlüğü, bu mudur gazetecilik? aslında çok takmam böyle şeyleri, gazeteler doğru ve sağlıklı bilgi kaynakları olamayabiliyor maalesef çoğu zaman. ama böyle bir haberde (herhangi bir menfaat sağlamayacaksın, birisinin canını yakmayacak, birisini övmeyeceksin) bunca yanlışlık, insanların yaptığı işe ve müşterilerine saygı duymamasının bir göstergesi sanırım. işte bu beni kızdırıyor. bi arkadaş yazmıştı buralarda, kimse işini düzgün yapmıyor diye, son zamanlarda bunu ben de çok dillendirir oldum. hayırlısı...
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap