2272 entry daha
  • harekatın gidişatından cephelerin afrin'in doğusundan birleştirilerek, afrin'in tamamen kuşatılması, herhangi bir yardımın yolunun kesilmesi, afrin'in batısından mabatlı tarafında temizlenmeyen alana doğru sivillerin kentten çıkarılmasının sağlanması, teröristlerle başbaşa kalıp kısa zamanda zeytin dalı harekatının bitirilmesinin istendiği anlaşılıyor. tabi bu durumda tel rıfat'tan el bab'a uzanan kolun rejim tarafından alınması riskinin göze alındığını gösteriyor. rejim, "afrin düştü zaten" diyerek fırsattan istifade tel rıfat'a saldırır mı? pek ihtimal dahilinde değil. rejimin ypg/pkk ile afrin'deki dostlukları göz yaşarttı çünkü. diğer bir ihtimal de afrin etrafında tahkimat yapılırken tel rıfat'ın temizlenmesidir. çünkü kuşatılmış afrin aslında zaten düşmüş demektir. afrin'de meskun mahal temizliği sürerken öso tel rıfat'ı rahatlıkla temizler. afrin'deki teröristlerin kentten kaçmaları için son günleri.

    rejimin ypg/pkk'ya son kez yardım teklif ettiği iddiası ise doğru ise çok komik. şu saatten sonra rejim bütün güçleri ile gelse, afrin'e giremez bile. rusya tam seçim zamanı esad katilinin en ufak aykırı bir hareket yapmasına müsade etmez. rusya'da seçim sürecinde küreselci bloğu tanımlayan güzellemeler ile türkiye çok övüldü.

    türkiye en başından beri 5 bin km2'lik güvenli bölge diye çırpınmıştı. fırat kalkanı operasyonu ve zeytin dalı harekatı ile bunu büyük ölçüde başarmış olacak. geriye menbiç kalacak. ancak yapılan bazı açıklamalar pkk bu kadar tükenme noktasına gelmişken son ölümcül darbenin indirilmek istendiği yönünde. tabi bu noktada yine küreselcilerin "bir kuşak bir yol" projesi ön plana çıkıyor. kürselcilerin önem verdiği bu proje iran üzerinden kuzey ırak'a ve oradan türkiye'ye uğruyor. türkiye bu projede kritik ülke. bu kapsamda sınırları güvenli bir türkiye yetmiyor ve sanırım kuzey ırak'ın da güvenliğini sağlamak türkiye'ye düşüyor. barzani'nin devlet olma hayalini bir gecede suya düşüren küreselciler bölge için nasıl bir siyasi gelecek düşünüyorlar acaba? ama benim şahi kanaatim siyonistler ile bir kere iş tutmuş olan barzani'nin o siyasi gelecekte yeri yok. pkk'yı bahane et diyerek, türkiye'ye "o görev de senin" diyebilirler. muhtemelen ordumuzun yapacağı operasyonun boyutu ile bölgenin geleceği belli olacaktır. boyuttan kastım, operasyonun bağdat yönetimi ile ortaklaşa yapılma ihtimali gibi. çünkü yapılan açıklamalar ile şu an menbiç'ten önce kandil operasyonu var gibi gözüküyor.

    harekat ile rejim halep'in tamamını kontrol etme imkanı buldu. şeyh maksud mahallesi sorunundan kurtuldu. dikkatlerin bir kısmı afrin'e yönelmişken doğu guta'ya yoğunlaştı, sivil mivil demeden orayı da almış oldu.

    harekat boyunca idlip'te kurulması planlanan kontrol noktalarının bir kısmı kuruldu ve idlip içindeki öso sessiz sedasız suudi arabistan destekli terörist unsunların çoğunu temizledi. astana görüşmelerinin sahaya yansımasının son ayağı olarak halep-şam otoyolunun ve demiryolunun rutin bir şekilde işletilmesi yakındır.

    türkiye öso'nun itibarını geri kazandı. yeterli destek ve eğitim verilirse öso'nun ypg/pkk'yı nasıl temizlediğini tüm dünya gördü. yani daeş'i yenen! ypg/pkk'yı. abd'nin adına "demokratik" ekleyerek cici gösterdiği, daeş kahramanı ypg/pkk'nın nasıl bir balon olduğu ipatlandı. ypg/pkk'nın rakka'dan alkışlayarak uğurladıkları daeş ile işbirliği yaptıkları ispatlandı.

    ben olsam her fırsatta "tarafları daeş ile mücadeleye odaklanmaya davet ediyorum" diyen, daeş'in elinde kalan son bölgeleri "çok büyük direnç var, ondan alamıyoruz" diyen abd'ye; "tamam bırak, oraları ben öso ile birlikte temizlerim" teklifinde bulunurdum. deyrizor'daki petrol bölgelerine kadar yardıra yardıra giden abd destekli ypg/pkk ne hikmetse kalan yerleri bir türlü alamıyor. deaş'in nasıl bir tiyatro olduğunu halen anlamayan kaldı mı? anlamak istemeyenin zaten gönlü düşmandan yanadır.

    türkiye en başından beri dillendirdiği "güvenli bölge"yi kendi gayretleri ile kurmak üzere. bizdeki mültecilerin çoğu 2019 öncesi suriye'ye dönecektir.

    ordumuz gövde gösterisi yaptı. yanlış anlaşılmasın. bu fare sürüsünü temizledi diye değil. operasyonel ve teknolojik gücnünün reklamını yaparak gövde gösterisi yaptı. bu fragman yapılacak muhtemel operasyonlar adına düşmanlarımıza ciddi bir mesajdır.

    allah, canını ortaya koyan kahramanlarımızı korusun. attıkları her kurşun bir teröristin alnını bulsun. sağ sağlim sevdiklerine kavuşsunlar inşallah.
399 entry daha
hesabın var mı? giriş yap