2 entry daha
  • andre aciman'ın 2010 yılında çıkardığı ve ülkemizde 2014 yılında (daha önce bir basım yok diye biliyorum) raflarda yapı kredi yayınları aracılığıyla yerini alan, duygusal bir kitabı.

    öncelikle aciman'a bir parantez açmamız gerekirse, call me by your name filminden sonra yazara rağbet oldukça arttı. bildiğiniz üzere hikayenin orijinali yazarın aynı isimli romanından. (*)

    bu hikayede de aslında bir kadından etkileniş, kadına aşık olma, her şeyden önce kadına hayran olma duyguları işleniyor. bir partide kendini "benim adım clara" diye tanıtan bir kadın ile esas oğlanımızın ertesi yedi gün boyunca haberli/habersiz sinemada buluşmaları kitabımızın ana teması. tabii ki ertesi güne kadar yaşanan hisler, düşünceler vs ise kitabı okudukça rahatlıkla hissedebileceğiniz duygular, ki yazarın mahareti de burada ortaya çıkıyor.

    kişisel yorumumu sorarsanız da kitabın kurgusu çok güzel. hikaye on numara. duyguar okura çok iyi geçiyor. * ama kitabın bazı kısımları gereksiz şekilde uzun geldi bana. yine de kesinlikle okumanızı öneririm efendim.
hesabın var mı? giriş yap