• 1 mart 2018 itibariyle avrupa komisyonu genel sekreteri seçilmiş alman politikacı. ismini sık sık duyacağız sanırım bundan sonra. hatta ab komisyonunun gelecekteki başkanı olabilir deniliyor.

    1970 doğumlu, hristiyan demokrat birliği (cdu) üyesi. eğitimini hukuk üzerine almış. lisans eğitimi geneva üniversitesi, doktorası passasu üniversitesi. bir de erasmus kapsamında king's collega'da bir dönem geçirmiş ve berkeley'de yaz kurslarına katılmış.

    1998-2000 arasında avrupa merkez bankası'nda çalıştıktan sonra bertelsmann şirketine hukuk danışmanı olarak geçmiş. ardından 2003 yılında brüksel'de şirket ofisinin yasal işler başkan vekili olarak görev almış.

    2004 yılında avrupa komisyonunda kamu hizmetinde girerek ab kariyerine başlamış. bilgi toplumu ve medya komisyonu sözcülüğü, kabine başkanlığı, ekonomik ve mali işler başkanlığı baş danışmanlığı, avrupa merkez bankası direktörlüğü gibi çeşitli görevlerde bulunmuş. lakabı daha önce ab'de çalıştığı binaya ithafen berlaymont canavarı imiş.

    2014'te jean-claude juncker'in ab komisyonu başkalığı kampanyasını yönetmiş ve geçiş dönemini koordine etmiş. juncker de selmayr'e şükranını kabine başkanı ve personel yöneticisi yaparak göstermiş. nihayet alexander italianer'in bu yıl emekli olmasıyla boşalan avrupa komisyonu genel sekreteri pozisyonu nasip olmuş.

    bbc geniş bri haber hazırlamış hakkında : bbc haberi
hesabın var mı? giriş yap