• edit: pes! vallahi pes! billahi pes! vurun kafama bir odun da öleyim bari. bak güzel kardeşim, bak aslan kardeşim, bak kibar kardeşim, ben insanlar hata yapmış ama içlerinde şu an zor durumda olanlar oluyor, hemen gömmeyin, düşmez kalkmaz bir allah, eyvallah çakallık yapayım derken göte gelmişler, eyvallah sözde para kazanırken uyaranlara enayi gözüyle bakmışlar, yani eyvallah hata yapmışlar. ama adam intihar edeceğim diyorsa, hanım beni boşayacak diyorsa"geber, doğal seleksiyon, dünyadan bir mal eksilir, boşasın zaten senin gibi maldan kurtulur" gibi lafları söylemenin mantığı nedir? sırf bunu dedim diye küfür kıyamet bana mesaj atmak, hakaret etmek nedir? kalbinizde hiç mi merhamete yer yok, hiç mi affa yer yok. bu sadist ruh haline bürünmenin mantığı nedir? ne diyeyim; mühürlü kalplerinizin açılmasını dilerim.

    ...

    son yıllarda ve özellikle de son günlerde insanlıktan nasibini almamış şahıslar tarafından yapılan eylem.

    öyle bir hâle gelmiş ki insanlar; adam intihar etmeyi düşünüyorum, borç batağına girdim, eşimden boşanmak üzereyim vb. derdini anlatıyor ama sosyal medyadaki ergen sürüsü, insanlıktan nasibini almamış zevat adama geçmiş olsun demek bir yana o halde ki adamla alay edip espri kasmaya çalışıyor.

    bunu yaparken de dolandırıcılığı yapan adamı öve öve bitiremeyip neredeyse yüceltiyor. bir kişinin ağzından "orospu çocuğu milleti dolandırdı kaçtı, yazıklar olsun bunu denetlemeyenlere, insanları buralara teşvik edenlere." vb. cümle duymadım. varsa yoksa alay etme, "iyi oldu aq kolay yoldan para kazanmak istersen böyle olur, vay keriz vay enayi" vb. söylemlerde bulunma. yahu kardeşim bu kişi para kazanmak için adam mı vurmuş, şiddet içerikli bir eylem mi yapmış, yasadışı bir eylemde mi bulunmuş, adamı hemen silmek toplum dışına itmek, yarasını deşmek niye. en ufak bir hatasında insanları hemen silelim mi, bu mu çözüm...

    tamam adam bir hata, bir saflık, bir çakallık yapmış ve sonucuna da ister istemez katlanacaktır. senin ise bu adamla ilgili yapacağın tek şeyin üzüntünü belirtmek ve varsa bir önerin onu dile getirmek olmalıyken o haldeki insanla eğleniyorsun...

    ne denir ki aq sizin gibi insan müsveddelerine. yarın bir şekilde başınıza bir iş gelir de inşallah aynısıyla karşılaşırsınız.

    not: adım gibi eminim ki; aşağıdaki entrylerde bir kaç eleman benim bir çiftlik bank mağduru olduğumu iddia edecek. kesinlikle öyle bir durumum yok. adını bile bu mağduriyetlerden sonra duydum.

    insanlar düştüğünde alay etmecek kadar insanlığım var sadece.
101 entry daha
hesabın var mı? giriş yap