13 entry daha
  • gecenin bir yarisi fark ettiginde hadi canim dedigin yasinsa düsüncelere sevkeden bir sayidir...arkadaslarinin kutlamalari bitmis, evine dönmüssündür. genc bir erkek degilsindir artik, yani halen gencsindir belki ama artik ilk genclik denilen sinirli da olsa keyifli deliliklerin lüksünden siyirmaya basladigin zaman gelip catmistir. is güc, ciddi iliski, formuma da dikkat edeyim, sigarayi da birakayim cirpinislari; kendini tanima arayislarinin hic bitmemesi, yorulmak...zamanin hoyratligi karsisinda saygiyla egilir; bir yas daha yaslandin iste; bunlarin önemi nereye kadar kendini vurgular?

    yani otuzlara dogru baslanilan yeni hayatin baslangisidir 28. 27 gibi degildir en cok da. 27'nin o canim 30'a daha cok var havalarindan uzaklasmissindir. sezen'in daha sen cocukken bahsettigi anneyi anlama olgusuna bir adim daha yaklasmis oldugunu fark edersin. kendini ve herkesi affetmek istersin bir an, sonra gecer...

    odanda yalniz bir geceye ilerlerken, bir ses gelir banyodan...kalkip bakmaya korkarsin. gitsen göreceksin dislerini aynada görebilmek icin taburenin üzerine cikmaya calisan o cocugu...ya da ilk sivilcesini sikan o cirkin oglani...ya da ilk tras acemiliginde yasanan gururu...gitmeyeceksin o banyoya...

    kadehinde kalan son yudum bogazindan gecerken icinde duydugun huzursuzlugun kabullenmeye dönüstügü anda degiserek yeni bir seye dönüsmesidir iste...28'sindir artik...zamanin göreceligine ve einstein'e okkali bir küfür savurursun...banyodakiler kikirdar, sen hüzünle gülümsersin.

    böyle bir yastir iste bu 28. getireceklerinin hissettirdikleri kadar karmasik olmayacagini umarak tüm yasdaslarimi selamlarim.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap