5 entry daha
  • bu cinayeti işleyen feministler değildir. bu cinayete neden olan da feministler değildir.

    bu cinayeti işleyen; namusu sadece iki bacak arasında arayan, kadını erkeğin malı gören, kadının namusunu erkeğin haysiyeti olarak gören, tecavüze uğrayınca kadının bütün hayatının bittiğine inanan hatta kadının tecavüze uğramasındansa ya da bekaretini kaybetmiş olmasındansa ölmüş olmasını tercih eden ataerkil zihniyettir. yani sizin zihniyetiniz.

    zaten kadınlar tacize uğradığında korkuyor, sesini çıkaramıyordu bu yüzden taciz olayları artık normal hale gelmişti yakın zamana kadar. son birkaç yıldır cesaretlenerek ses çıkarmaya başladılar, toplumda biraz olumlu sonuç vermeye başladı. istiyorsunuz ki iki tane iftira örneği verelim, kadınlar yine sussun. iftira atmakla suçlanmaktan korkan kadınlar ne yapacak? buna nasıl bir çözüm öneriniz var? otobüste taciz eden adamı bir kadın nasıl ifşa etmeli? nasıl ispat edebilir? buna bir çözüm üretebiliyor musunuz?

    iftira atan kadınlar yüzünden bütün tacize uğradım diyen kadınlar iftiracı yaftası yiyecekse aynı mantıkla aranızdaki sapıklar yüzünden düşüncesizce davranan/farkında olmadan yakınlaşan tüm erkekler de sapık damgası yiyebilir.

    toplum içinde yaşıyorsunuz, bazı şeylere dikkat etmek zorundasınız. bir kadına ister önden, ister sırttan yas-la-na-maz-sı-nız. aynı şekilde bir kadın da size yaslanamaz. sizi rahatsız eden kişiyi uyaracaksınız. sizi uyarana da kusura bakmayın deyip toparlanacaksınız. elinize kolunuza hakim olacaksınız. gerekirse otururken sizden izin almadan kucağınıza poşet koyan teyzeye de rahatsız olduğunuzu bildireceksiniz. siz de yanınızda oturan kadına boylu boyunca bacağınızı dayamayacaksınız. telefonla oynamaya dalıp bir başkasını rahatsız etmeyeceksiniz. çünkü medeniyet bunu gerektirir. inanın çok zor bir şey değil.
233 entry daha
hesabın var mı? giriş yap