50 entry daha
  • bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış

    buradaki deli başlığı açan kişi değil yanlış anlamayın. buradaki deli ''sergen daha yetenekli ama hagi daha profesyonel'' diyen ilk kişi. hayatımda çok fazla saçma futbol yorumu duydum ama sanırım bu aralarında en saçma olanı.

    bu tespiti ilk yapan kişi ve onun ardına takılıp aynı şeyleri söyleyen futbol cahilleri öyle bir algı yaratıyor ki sanki hagi kazmanın tekiydi ama o kadar üst düzey antrenmanlar yapıyordu ki adeta bir terminatöre dönüşmüştü.

    peki öyle mi? alakası yok! bunu iddia eden insanın futboldan da spordan da anladığı hiçbir şey olmadığına emin olabilirsiniz. hagi denen adam saf yetenek ile oynayan bir futbolcuydu. boyu 1.73 kilosu 60-65 kilogram civarıydı. atlet bir futbolcu değildi, tekrar ediyorum atlet bir futbolcu değildi! normal hayatta karşısınıza çıksa fiziğini gördüğünüzde kesinlikle futbolcu demeyeceğiniz bir adamdı. çok hızlı ve seri değildi, ikili mücadelelerde tank gibi rakibini eze eze topu saklamıyordu, hava toplarında kule gibi yükselmiyordu, maç başı 12-13 km koşmuyordu. kısacası atletik özelliklerinin ortalama bir futbolcudan farkı yoktu.

    hagi'yi hagi yapan neydi? üst düzey tekniği tabii ki! iki ayağını da inanılmaz etkili kullanabiliyordu. 40 metreden saatte bilmem kaç kilometre hızla şut çekip gol atabilen hagi aynı zamanda 13-14 metreden topa hafifçe dokunarak süzüle süzüle kaleye giren yüksek teknik gerektiren şutlar atabiliyordu. hagi bir bakıyordun 50 metreden hasan şaş'ın kafasına topu çarptırıp asist yapıyordu sonra bir de bakıyordun hiç beklenmedik zamanda yerden gönderdiği pasla tüm rakip defans oyuncularını salağa çeviriyordu. tüm bunları iki ayağıyla da yapabiliyordu! duran top yeteneğine dil uzatanın taş olacağını söylememe gerek yok sanırım?

    dedik ya atlet bir futbolcu değil, fakat hagi çalım da atabiliyordu. bir futbol cambazı gibi seri ve hızlı çalımlar atmıyordu fakat yeri geldiğinde tek hareketlik öyle çalımlar atıyordu ki o çalımın sonu gole gidiyordu. leeds united maçında hakan şükür'e attırdığı golden önceki çalımı buna en net örnektir.

    yani diyeceğim o ki hagi çok çalıştığı için hagi oldu demek tam anlamıyla gerizekalılıktır. hagi yeteneğindeki bir adam bugünün antrenman şartlarında yetişmiş olsaydı yolu hiçbir zaman türkiye'ye düşmezdi. hagi salt yetenekle oynayan bir adamdı ve büyük maçlarda bir orkestra şefi gibi takımını yönetiyordu. sergen ne kadar çalışırsa çalışsın bir hagi olamazdı, sergen götünü devirip yatarken hagi rocky 4'teki ıvan drago gibi çalışmıyordu. hagi'nin antrenmanlarda genellikle şut ve pas pratiği yaptığını o dönemde birlikte oynadığı takım arkadaşları söylüyor. bir iddia ortaya atarken önce konu hakkında bilginiz tam olsun.

    size son olarak bir ev ödevi: aşağıdaki videoyu sonuna kadar izliyorsunuz. ondan sonra buraya gelip ''biz çok ayıp ettik hagi yetenek olarak sergen'den kat kat üstündür'' yazıyorsunuz. önemli uyarı: aşağıdaki video saf yetenek içerir!

    http://alkislarlayasiyorum.com/…a-dortmund-02032000
152 entry daha
hesabın var mı? giriş yap