• 29 temmuz 2015'te romanya'nın sibiu şehrinde kurulan futbol kulübü. hermannstadt, sibiu'nun almanca ismi. takım maçlarını 14 bin 200 kişi kapasiteli belediye stadında * oynuyor.

    2015/16 sezonunda, kuruluşunun hemen ardından dördüncü lige kabul edilen hermannstadt, sezon sonunda üçüncü lig için play-off oynama hakkı kazanmış ve burada pek zorlanmadan yükselmiş. 2016/17 sezonunda ise üçüncü lig beşinci grupta 28 maçta 21 galibiyet, 4 beraberlik, 3 yenilgiyle en yakın rakibi metalurgistul cugir'e 12 puan fark atarak ikinci ligde oynamaya hak kazanmış.

    şu an içinde bulunduğumuz 2017/18 sezonunda, ilk iki takımın doğrudan birinci lige yükselip üçüncünün yükselme play-off'una kaldığı ikinci ligde ikinci sırada yer alıyorlar. lider dunarea calaraşi 56 puanda, hermannstadt onları 50'yle takip ediyor. üçüncü sırada 46 puanla chindia targovişte; dördüncü sırada ise 44 puanla afumati var. yalnız hermannstadt ve targovişte'nin şu an bir maç eksiği var.

    kulübün şu ana kadarki en büyük başarısı şüphesiz bu sezon steaua bükreş'i romanya kupası'ndan elemesi. dördüncü turdan başladıkları organizasyonda ilk olarak üçüncü lig takımı industria galda'yı deplasmanda 3-1 yendiler; bir sonraki turda birinci lig ekibi voluntari'yi uzatmada 1-0'la geçip yine bir başka birinci lig ekibi juventus bükreş'in rakibi oldular. "bu ne biçim isim amk" deyip onları da 2-0 yendiler.

    çeyrek finaldeki kurbanları, tahmin edebileceğiniz üzere, 3-0'la postaladıkları steaua bükreş oldu. kaderin cilvesine bakınız ki yarı finaldeki rakipleri gaz metan mediaş, bir dönem hermannstadt'ın stadını kullanmış ve sibiu bölgesinde yer alan bir takım. iki ayak üzerinden oynanacak bu eşleşmeyi de geçmeleri halinde finalde universitatea craiova-botoşani eşleşmesinin galibiyle karşılaşacaklar.

    üçüncü ligde yaklaşık 5 bin seyirci ortalaması yakalayan bu takım şimdiden rumen futbolunun özel kulüplerinden biri haline gelmiş durumda. "5 bin sayı mı it?" diyebilirsiniz ama romanya için, hele ki bir üçüncü lig takımında, dudak uçuklatacak sayılar bunlar.

    hermannstadt'ın 3-5 sene içerisinde avrupa ligi'ne katıldığını ve sonrasında diğer pek çok rumen kulübü gibi yeniden alt liglere yuvarlandığını görür gibiyim... otelul galati, timişoara, unirea urziceni, vaslui, petrolul... romanya'da az buçuk isim yapıp başarılı olan takımın burnu boktan kurtulmuyor.
hesabın var mı? giriş yap