66 entry daha
  • vaktiyle 1.65 denmişti. 1.65'i beğenmeyip 1.68'di diyenler oldu. o da yeterli görülmemiş ki 1.74'e çıkarılmış. hatta google'da da 74'e sabitlenmiş.

    gelelim 1.61 meselesine...

    ben demiyorum. özellikle tarihi/siyasi konularda konuştuğunda "tokat gibi cevap verdi", "son noktayı koydu" denen ve otorite olarak kabul edilen ilber hoca söylüyor.

    1:42:40 dan itibaren dinleyebilirsiniz.
    https://youtu.be/xrux6cb9dwg

    dil sürçmesi falan da değil. hatta ünlü astronot juri gagarin'in kızı ile atatürk hakkinda görüştüğünü, gagarin'in kızı ile "babam da 1.59 boyundaydı, sadece iki santim uzunmuş babamdan" şeklinde bir diyalogdan bahsediyor. zaten gagarin daha uzun olsaydı sputnik'e de sığmazdı diyor.
    edit: videoyu dün izledim, "şaşırdım", paylaştım. ilber hoca olmasaydı inanmazdim bile. (hatta hâlâ emin değilim 1.61 meselesine.)
    hem karizmasıyla ve tırnakları ile kazıyarak general olabilen bir askerin boyunun 1.61 olması niye kötü olsun ki? atatürk'ü de eleştirin biraz bu arada rahat olun yahu. onun ve sizin büyüklüğünüzü arttırır. mesela ses tonu da çok iyi değilmiş merhumun, ilk duyduğumda ona da şaşırmıştım.

    neyse...

    peki, liderlikte boy uzunluğu nasıl bir etkiye sahip? bilinen napoleon benzeri meşhur liderlere baktığımızda, aslında insanların bir lidere tâbi olduklarında boy-posa baktıklarını pek söyleyemeyiz. ama sanırım liderlerini anan sonraki jenerasyon, "rahmetli selvi boyluydu" demeyi falan çok seviyor.

    mesela hz. peygamberin huyu-boyu-posundan bahseden şemail kitapları vardır. birinde, "uzuna yakın orta boyluydu ama yere oturulduğunda kendisinden uzun olanlardan daha kısa gorunmezdi, fakat vücudunun üst kısmı alt kısmından uzun, orantısız falan demeyin ha, zinhar öyle de değildi" benzeri metafizik absürt yorumlar hep oldu.

    şu da bir gerçek ki uzun boy seviliyor.

    insan çocuğunun kendisinden daha uzun olmasını, erkekse karısının selvi boylu veya en azindan orta boylu olmasını istiyor.

    bir genç kız kendinden uzun boylu bir prens ile evlenmek istiyor, beyaz at şart değil.

    sevgisiz bir ortamda büyümüş bir ekşi sözlük yazarı ise lastikler prelli kadinlar birelli deyip 1.50 lik kızlarla dalga geçiyor. olmayan sevgilisinin 1.80 boyunda olduğunu falan söylüyor.

    sarkozy bir iskemleye çıkıyor daha uzun biri ile kamera karşısına geçmek için.

    üstelik gülümsüyor da.

    çok takmayın boyu yani.

    afrin editi:
    18 martta bayrağı afrine diken, sadece ölmenin değil galip gelmenin de tadını bize bize yaşatan devletimize ve ordumuzun peygamber ocağına dönüşümüne şahit kılan tsk'mıza teşekkürler, rabbimize de şükürler olsun.

    edit 3: arkadaşımın uyarısı ile bir link geldi. son atatürk kitabında 1,68 yazılmış.
    ilber hocanın kitaptan alıntı
    ve dipnot
    bu da dipnot
    ilber hoca ya videoda ya da kitapta yanılmış olabilir.
    belki ikisi de birden.
    kitap yazılıdır, daha güvenilir denebileceği gibi tv programı kitaptan yeniydi ve deniz bayramoğlu itiraz etmedi falan da denebilir.
301 entry daha
hesabın var mı? giriş yap