• sevgili yılmaz gruda 2012 yılında işler güçler dizisinde rüstem karakterine hayat vermişti. işler güçler dizisinin hastasıydım o zamanlar.

    bilenler bilir bu rüstem abi yeşilçam'da tutunamamış bir karakterdi. hep fgr ve yan rollerin adamıydı. anılarını anlatırken "sene 69..." diye söze başlar ve bizleri o günlere götürürdü. kah filiz akın'la olan aşkını kah cüneyt abi'nin onu nasıl patakladığını anlatırdı. söylediklerinin büyük bir bölümü dümenden de olsa rüstem abi söze girdi mi bir kere insanı kendine hayran bırakırdı.

    orhan abi'sinin kimsesizler mezarlığındaki kabrini ziyaret eder, yaşadıklarını ona anlatır, olayazdım minvalindeki hikayeleriyle onu mutlu etmeye çalışırdı rüstem abi.

    dizinin son bölümlerinden birinde rüstem yine orhan abi'sinin kabrinin başında yeşilçam'daki acı hatıralarını "yeşilçam cehennemi" ismindeki kitapla ölümsüzleştirdiğini ve artık olduğunu haykırmıştı. yeşilçam'daki başarılarıyla değil, başarısızlıklarıyla "olduğunu" anlatmıştı.

    işte o sahnede görünen kitabı sevgili yılmaz gruda abimiz dizinin sona ermesinden birkaç yıl sonra gerçekten yazmıştır. hem de rüstem abi'nin dilinden... diziyi izlemiş herkese bu eseri tavsiye ederim efendim.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap