6 entry daha
  • bu kuruma koymak üzere united nations isminin bulunmasıyla da ilgili neşeli bir anekdotumuz vardır ki, tüm uluslararası ilişkiler okumalarımdan aklımda yalnızca böyle şeylerin kalması acıklıdır:
    bildiğimiz üzere, ikinci dünya savaşı yılları boyunca ingiltere ve abd çok yakındır birbirlerine. o kadar yakındırlardır ki, churchill sürekli beyaz saray'da franklin delano roosevelt'in misafiri olmakta, bunlar mütemadiyen beraber içmektedirler.
    yine böyle bir dönemde roosevelt'in aklı league of nations (milletler cemiyeti) yerine kurulacak kuruma ne ad konulacağıyla pek bir meşguldür. ani bir zihinsel sıçramayla bir gün "united nations" fikri gelir aklına, bunu haber vermek için heyecan içinde churchill'in yatak odasına sürer tekerlekli sandalyesini (uzun süredir felçlidir). lakin kapıyı teklifsiz bir şekilde açtığında karşısında gördüğü küvetten yeni çıkmış, ıslak ve çırılçıplak bir churchill olur. utanç içinde özür diler, sandalyesini çevirmeye çalışır. churchill onu durdurur heyhat, ve o unutulmaz lafı eder: "büyük britanya başbakanının amerika birleşik devletleri başkanından saklayacak bir şeyi yoktur".
    evet, yaşanmıştır herhalde böyle bir şey. ama kanıtlayamam.
338 entry daha
hesabın var mı? giriş yap