7 entry daha
  • milli eğitim bakanlığı'nın öğretmenler için önerdiği imdb'de 7.5 puan alan ve gerçek bir hikayeye dayanan güzel bir film. sözlükte bu kadar az entry girilmesine açıkçası baya şaşırdım. öğretmenlerin yanı sıra herkesin izlemesi gerektiğini düşünüyorum. akıcı güzel bir film zira.

    --- spoiler ---

    maruge'nin etrafındaki çocuklara "özgürlük! özgürlük!" diye sloganlar attırdığı sahnenin ardından evine dönerken kenardaki ayyaş aymazların* obama üzerinden muhabbet edip obama'nın kenyalı oluşuna, kızıyla aynı okula gittiğine atıfta bulunmaları manidardı. daha da manidar olan akan sahnede maruge'nin çocuklarla aynı okula gitmemesi gerektiği üzerine ahkam kesmeleri tabii ki.

    bay kipruto'nun jane hocaya ahkam keserken kullandığı sırasıyla şu iki replik de* bir o kadar manidardı:

    "politikacılarımızın aptal olması bizim de aptal olacağımız anlamına gelmiyor."
    "siz kim oluyorsunuz da otoriteyi sorguluyorsunuz."

    jane hoca için çocukların yaptıkları haklı eyleme de değinecek olursam; çocuklar bay kipruto'yu, yeni öğretmenlerini ve asıl düşman olan ebeveynlerini çanak çömleklerle bombardımana tuttular. ve nihayetinde başarılı da oldular. jane hoca film boyunca göstermiş olduğu idealist tavrın karşılığını daha güzel alamazdı bence. eylemin kendisi yaptıklarının doğru olduğunu kanıtladı.

    disgrafi olması çok yüksek ihtimal olan kamau'nun imdadına yetişen maruge'nin çözümü de çok eğlenceli ve eğiticiydi:

    boynu uzun bir adam
    göbeği bak şiş
    bu beşte var bir iş.
    --- spoiler ---
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap