2 entry daha
  • "sivas...
    cumhuriyet'in temelinin atıldığı,
    pir sultan'ın asıldığı,
    deniz gezmiş'in ihbar edildiği,
    madımak'ta 33 aydının yakıldığı şehir.
    sivas..."

    nüfus cüzdanımda doğum yerim, kapanmayacak yaram, yaşadığım en büyük utanç, türkiye tarihinin en kara lekesi. ah sivas.

    bu oyun 33 aydının diri diri yakıldığı, zamanaşımı diyip kapatılan sivas katliamını, geçen yirmi beş yılın özellikle orada can verenlerin ailesi eşi dostu için hiç de geçmediğini, o yangının cayır cayır devam ettiğini gözler önüne seren, küçük bir ekiple ama kocaman yürekle yapılmış bir iş.

    hasret gültekin , mert kılıç'ın muhteşem sesi ve muhteşem bağlamasıyla can buldu bu akşam yılmaz güney sahnesi'nde. mert kılıç'ı daha önce neşe dert aşk oyununda izlemiş, hayran olmuştum. bugün perçinlendi.

    oyun hasret'in hikayesiyle, türkülerle, ailesi ve arkadaşlarının görüntüleriyle, gezi parkına çakılan selamla örülmüş. hepsi de yakıyor, acıtıyor.

    "bir insan ömrünü neye vermeli, harcanıp gidiyor ömür dediğin" oooff of.

    22 yaşına o kadar işi nasıl sığdırmış, yaşasaydı daha neler yapardı kim bilir diye düşünmeden edemiyor insan. bir hiç uğruna yobazlar tarafından canı alınmış bir halk ozanı, güzel bir sevgili, çocuğunu bir kez olsun koklamadan göçüp gitmiş bir baba. arkasında devasa bir acı... oyun boyu zaten gözyaşlarım hiç dinmedi, oyundan çıktığımda da omuzlarımda kocaman bir dağ vardı.

    ağıtların yerini halayların alması umuduyla diyerek bitirdi mert kılıç oyunu, bir gün devran döner dedi. dilerim döner.

    gelelim bu oyunu izlememe vesile olan, oyunun ışık ve görüntü tasarımını yapan ve işinin hakkını veren alper işmen 'e... neşe dert aşk oyununa yazdığım entrye istinaden kibar bir jest yaparak beni oyuna davet etti, güler yüzüyle karşıladı, oyunu çok güzel bir yerden seyretmeme vesile oldu. böyle insanların varlığı bana umut oluyor, ışık oluyor. tüm ekip harikaydı, herkese kocaman teşekkürler!

    fırsat bulup izlemek, böyle kıymetli bir işe destek olmak boynumuzun borcu dostlar.
hesabın var mı? giriş yap