15 entry daha
  • pek çok yerde oldukça fazla övülen yan sanayi telefon bataryası. biraz araştırmadan sonra yaklaşık iki hafta önce iphone 4s için gittigidiyor üzerinden (mucize batarya teknolojileri diye bir yere ait profilden) bu marka bataryalardan bir adet aldım. 24 saatten kısa sürede montaj seti ile birlikte teslim ettiler, basitçe değişim işlemini gerçekleştirdim. batarya performansı ilk şarj sonunda hayal kırıklığı oldu ama bir kaç gün daha denemek istedim. ama bir süre sonra telefon hiç olmadığı şekilde cayır cayır ısınmaya ve kendini kilitlemeye başladı. öyle ki soğutmak için buzluğa atmam gerekti (hata 1: patlasa buzdolabından olacaktık). orjinal bataryayı tekrar taktım ve 14 günlük şartsız cayma ve iade hakkım varken değişim için bataryayı kendilerine gönderdim (hata 2: dertsiz başına dert açmayı seviyorum galiba, direkt olarak iade etmek gerek benzer durumlarda). kargo ellerine geçer geçmez aynı gün bana yeni batarya gönderiler. fakat gelen batarya orjinalinden daha büyüktü, telefonda bulunan batarya boşluğuna sıkışarak sığdı.

    foto 1
    foto 2

    bu şekilde telefonu açıp denemeye başladım (hata 3: batarya patlamaları bu kadar sık gerçekleşip, note 7 gibi sıkışık yerleştiği için patlamış mısır gibi her yerde patlayan popüler bir örnek varken neyin inadını yapıp cihaza takıyorsun ?) . telefon %60 şarj ile açıldı, biraz kurcalarken %55 e düştü ve kapandı, bir daha da açılmadı ta ki 5 yıllık emektar bataryayı tekrar takana kadar. ürünü bu sefer iade etmek üzere firmaya geri gönderdim. gittigidiyor üzerinden olan biteni anlatan bir mesaj attım cevap olarak

    “değerli müşterimiz
    ürün tarafımıza ulaşınca gerekli işlemler sağlanmıştır.
    saygılarımızla” karşılığını aldım. kendileri daha önce yapabileceklerini yaptıklarını bundan sonra ellerinden bir şey gelmeyeceğini mi ima etti yoksa gerçekten malının arkasında duran bir işletme gibi müşterisine değer verip iade işlemini gerçekleştirecek mi bunu zaman gösterecek . gelişmeleri buraya aktarmaya çalışacağım.

    edit: ürün olarak şanssız bir deneyim yaşasam da firma iade talebimi kabul edip kargo ellerine geçtiği gibi para iadesini gerçekleştirmiş. malının arkasında duran firmalar günümüzde pek kalmadı, firmayı en azından müşterisini üzmediği için tebrik etmek gerek.
396 entry daha
hesabın var mı? giriş yap