2 entry daha
  • şahane bir anime, genel anime klişelerine pek bulaşmadan, aklı başında, oldukça keyifli, müzikleri, özellike tema müziği oldukça iyi olan süper anime serisi. konusu en az 2 sezon daha çıkaracak olmasına rağmen kanımca bir sezona sığdırıp hata etmişler, çoğu ayrıntıyıda açıklamıyorlar zaten, daha çok bölüm olmasını isterdim ben, çünkü tadı damağımda kaldı, herkese tavsiye ederim.

    edit: ek olarak !!!hafif spoilerli!!!;
    gördüğüm en enteresan mecha tasarımları da mevcut bu animede. onun dışında dark city-matrix arasında gidip gelen konusu baya sağlam, ancak pek açıklama yapılmıyor seri içinde, en azından yeterli değil kanımca. başka, alakasız belki ama bu animeyi izlerken elenium serisini okuduğumda aldığım hazzı aldım sanki, nasıl o seride bütün karakterler okuyucunun neredeyse "kanka"sı haline geldiyse, burada da karakterlerle öyle bir yakınlaşma imkanı mevcut. genelde animelerin çoğunun yapmaya çalıştığı ancak genelde eşeğin kulağına su kaçırarak berbat ettikleri "kendi içinde hadiseyle ilgili şüphelere düşen, kendini sorgulayan karakterler" mevzusu bu animede oldukça sağlam işlenmiş, pacifica'nın devamlı sızlanmalarını saymazsak tabi. onun dışında, bende bir abi olduğum için belki de shannon casull karakteri bana oldukça yakın ve gerçekçi geldi. senaryo'nun gelişimi de kendi kafamda kurduğum senaryolara yakın gittiği için de ayrı bir sempatim var seriye.
    son söz olarak, neon genesis evangelion'un psikopatlık derecesinde mükemmel olması, ve cowboy bebop'un klası ve sadeliğini hesaba almazsam, izlediğim en güzel anime serisi. bulabildiğim tek eksik çok kısa olması, 24 bölümden kat kat daha uzatılabilirmiş, ki bu uzatmalar naruto gibi bir bölümde sadece 5 dakikalık hadiseler koyarak da olmazdı.
    her ne kadar izlemeden önce "kız işi pempe dizi kıvamında bir anime" beklentisi içinde olduysam da kesinlikle beni yalanlayan, harika bir anime serisi, imkanı olan, eline geçen olursa kaçırmadan izlesin efendim. ancak dediğim gibi cowboy bebop veya neon genesis evangelion tarzı exceptional bir anime serisi değil, benim gibi eski klişelere özlem duyanlar daha çok sevecektir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap